PODIGNUTA OPTUŽNICA

Mladići pali s travom pa prijetili policiji: Sve ćemo vas pobiti i zapaliti

Objavljeno, 29. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Luka (28) i Agron (31) pali su u Pitomači s nešto marihuane, a policajcima koji su ih ‘obrađivali’ priredili su pravi pakao.

Prijetili su da će ih ubiti, razbiti palicama i flašama te cijelu policijsku postaju u Pitomači zapaliti zajedno sa svim policajcima.

Ovih je dana protiv ratobornih mladića podignuta optužnica kojom Općinsko državno odvjetništvo u Virovitici za njih traži po godinu dana uvjetnog zatvora. Sve se dogodilo lani u listopadu.

Mater komunističku

Prvo je oko pola sata iza ponoći u policijskoj postaji u Pitomači, prema optužnici, Luka prijetio policajcu Damiru: “Razbit ćemo ovog glupog starca, prije ću nekoga ubiti nego prestati pušiti travu. Zapalit ću policijsku postaju, sva će izgorjeti kao što bi i država trebala izgorjeti”.

Pridružio mu se i kompić Agron: “Naći ćemo slijepog majmuna, razbit ćemo ga i j… mu mater komunističku, dobit će otkaz”.

Potom su isti dan oko 13 sati prijetili i policajcu Danijelu koji je sastavljao izvještaj o pretrazi njihova vozila u kojem je pronađena marihuana.

Prema optužnici, Luka mu je rekao: “Razbit ćemo te palicama, ubit ćemo te, svi ćete dobiti otkaze, zapalit ću ovu zgradu i sve u njoj”.

Sve ćemo vas zapaliti

U istom tonu nastavio je i Agron: “Naći ćemo mi tebe u Big Benu, nećeš živ otamo izaći, razlupat ćemo ti glavu flašama, ubit ćemo te. Cijelu policijsku postaju Pitomača treba zapaliti da sve izgori i da nitko ne ostane živ”.

Pitomački policajci Damir i Danijel tijekom istrage su istaknuli kako godinama obavljaju taj posao, ali nikad nisu “doživjeli takvo nasilničko ponašanje i direktno izrečene prijetnje”.

Inače, Luka je po struci automehaničar, a Agron monter. Obojica su nezaposleni i bez ikakvih primanja.


Tagovi: PITOMACA POLICIJA PRIJETNJE

NEDAVNO OBJAVLJENO