PAPRENI SPREJ MU ODUZET

Mladića sprejem poprskao po očima te završio na sudu zbog korištenja oružja

Objavljeno, 09. studenoga 2019. Vijesti
# Foto: ARHIVA / Pfeffer sprej iste marke koju je koristio i mladić u Međimurju
AUTOR
Redakcijski tekst

Neven (26) proglašen je krivim i kažnjen s 1200 kuna jer je na parkiralištu noćnog kluba tzv. paprenim sprejem za samoobranu nakon svađe Branka poprskao u oči.

Još je dobro i prošao jer se Pfeffer sprej marke Ko Fog koji je koristio svrstava u oružje D kategorije koje je prema Zakonu u nabavi i posjedovanju oružja zabranjeno rabiti na javnim mjestima gdje se može ugroziti sigurnost građana.

Za taj prekršaj za fizičku osobu propisana je novčana kazna u iznosu od 5000 do čak 40.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. No, sudac je prema mladiću bio milostiv s obzirom na motive i dosadašnju neosuđivanost. Neven je, naime, rekao da se branio od Brankova napada.

Molio za blažu kaznu

Prema presudi, on je “16. ožujka ove godine u 00.45 sati na parkiralištu cluba Amadeus u Pleškovcu pod utjecajem alkohola od 1,69 promila upotrijebio oružje D kategorije, raspršivač dozvoljenih neškodljivih tvari, tzv. Pfeffer sprej, te njime pošpricao u oči Branka koji nije ozlijeđen”.

Neven iz okolice Čakovca priznao je sve što mu se stavljalo na teret, ali ističe da je to učinio u samoobrani te moli za blažu kaznu. Kažnjen je, dakle, s 1200 kuna te mu je sprej oduzet.

“Uporabljen je za počinjenje prekršaja, a sud smatra da postoji opasnost da će se opet uporabiti za počinjenje te je oduzimanje potrebno radi zaštite zdravlja ljudi”, stoji u presudi Općinskog suda u Čakovcu.


Tagovi: MEđIMURJE OčI ORUžJE PFEFFER SPREJ SPREJ

NEDAVNO OBJAVLJENO