Mladić nožem pljačkao kiosk pa se nakon 10 minuta sam prijavio policiji

Objavljeno, 07. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta i samo je ilustrativna
AUTOR
Redakcijski tekst

Prilično bizaran slučaj razbojništva zbog kojeg bi konobar Jura (20) mogao završiti iza rešetaka dogodio se sredinom svibnja lani u Zagrebu, a ovaj je tjedan podignuta i optužnica.

Prema optužnici, Jura je oko 11.30 sati ušao u kiosk te zaposlenici zaprijetio kuhinjskim nožem dužine oštrice oko 20 centimetara kojega je uzeo od kuće. Došao je do blagajne iz koje je sam uzeo novac u iznosu oko 500 kuna.

Nakon što mu je trafikantica rekla da to ne čini, novac je odložio na prodajni pult, nakon čega se udaljio iz kioska. Deset minuta kasnije iz stana u kojem živi nazvao je policiju i rekao što je učinio te se s nožem vratio do kioska kako bi ga uhitili.

Tijekom istrage Jura je sve priznao. Rekao je da je bio u financijskim problemima i trebao je vratiti dug od 6000 kuna te više nije znao što učiniti, a mislio je da će to biti način na koji će riješiti probleme.

‘Ovo je pljačka!’

“No, kad sam došao doma, razmislio sam što sam učinio te sam nazvao policiju i svoju majku, a nakon čega sam otišao do kioska gdje sam se predao policiji”, rekao je mladić u istrazi.

I doista, prema službenom izvještaju operativno-komunikacijskog centra policije, u 11.41 sati isti dan Jura ih je nazvao i rekao da je pokušao izvršiti razbojništvo u kiosku zbog duga jer strahuje za obitelj. Policija ga je oko 12 sati doista zatekla ispred kioska.

Trafikantica je otkrila kako je mladić došao negdje oko 11.30 sati, prišao i rekao: “Ovo je pljačka!“. Potom je iz jakne izvadio veći kuhinjski nož kojega je držao uz tijelo na prsima i zatražio ju novac.

“Kada je došao do blagajne, gurnuo me je i sam uzeo oko 200-300 kuna. Nakon toga sam mu rekla kako mu to ne treba te je on novac bacio na pult, a potom pobjegao u nepoznatom smjeru”, svjedočila je prodavačica.

Policija je od Jure oduzela nož, prsluk plave boje Adidas, vestu s patentnim zatvaračem i kapuljačom Diggin CHD, kratku majicu crne boje s natpisom Bad Blue Boys s amblemom pit bulla, traperice plave boje Mustang, par tenisica crne boje Nike, mobilni uređaj Realme te kiruršku masku bijele boje.


Tagovi: KIOSK NOž PLJAčKA RAZBOJNIšTVO

NEDAVNO OBJAVLJENO