LETIO JE ČETIRI METRA U ZRAK

Mladić na mopedu naletio na električni kabel koji je visio preko ceste

Objavljeno, 22. rujna 2021. Vijesti
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Student David (24) te se večeri vraćao mopedom s posla kući. Taman se na Zagorje bilo srušilo olujno nevrijeme, puhao je jak vjetar koji je počinio mnogo štete.

David je, dakle, 10. kolovoza oko 19.50 sati na svojem mopedu Gillera runner prolazio mjestom Hršak-Breg kod kućnog broja 43. Svjedok Dražen K. koji je sve vidio kasnije je ispričao što se tog časa zapravo dogodilo.

Vraćao se, kaže, te večeri iz svojeg vinograda i kad je došao na Hršak Breg, vidio je kabel od struje kako visi nisko preko ceste. Zaustavio je auto i izašao van kako bi upozorio druge vozače da stanu. U tom času iza zavoja je čuo da dolazi motor. Trčao je prema njemu da ga zaustavi, ali nije uspio.

“Kada je motor stigao do mjesta gdje je kabel bio skroz na kolniku, digao je motoristu jedno četiri metra od zemlje, izbacio mu kacigu, pa je motorist pao na kolnik te se otkotrljao na travnati dio! Pritrčao sam ga i pitao dal je živ, da li se može micati, bio je u velikom šoku”, prisjećao se Dražen.

Vrlo brzo je shvatio da tog dečka zapravo dobro poznaje, otac mu je poznati liječnik i političar iz Krapinskih Toplica, zajedno rade u bolnicu. Nazvao ga je i čovjek je začas došao na mjesto nesreće.

HEP PLAĆA ODŠTETU

Kako je ovih dana ustanovio sud, mladić je “izašavši iz nepreglednog zavoja udesno i na nizbrdici naletio (u visini svog vrata) na električni kabel koji se s električnog stupa protezao preko kolnika do obližnje kuće, ali je uslijed ukošenog stupa bio u visini od oko 1,5 metara od zemlje”.

“Od naleta na električni kabel pao s mopeda te je više metara letio zrakom i potom pao uz cestu na bankinu. U prometnoj nesreći zadobio je teške tjelesne ozljede, te je samo zahvaljujući spletu sretnih okolnosti izbjegao smrt, jer mu je električni kabel zamalo prerezao vrat”, stoji u zapisniku sa sudske rasprave.

Više svjedoka potvrdilo je kako je kobnog dana nevrijeme nakosilo električni stup te se strujni kabel ispriječio po kolniku na visini od otprilike metar i pol. Općinski sud u srijedu je donio nepravomoćnu presudu kojom je HEP ODS-u naložio da Davidu isplati odštetu.

Prema presudi, moraju mu isplatiti oko 110.000 nematerijalne i materijalne odštete te oko 65.000 sudskih troškova. HEP će se žaliti na presudu. Tvrde kako nije dokazano da bi vjetar srušio stup, niti je dokazano da je mladić stradao baš na tom mjestu.

Teška nesreća u kojoj je mladić zadobio brojne teške ozljede te je samo čudom preživio dogodila se još u kolovozu 2017. godine, a danas je donesena nepravomoćna presuda.


Tagovi: HEP KABEL MOPED NESREćA ODšTETA VRAT ZAGORJE

NEDAVNO OBJAVLJENO