Mladić koji se sinoć traktorom zabio u stup bio je mortus pijan i drogiran

Objavljeno, 13. kolovoza 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Procurili su detalji bizarne prometne nezgode u kojoj je traktorist sinoć u središtu Virovitice izletio s ceste i zabio se u metalni stup javne rasvjete.

Naš izvor iz Virovitice jutros javlja kako je riječ o mladiću s područja Gradine koji je vozio bez vozačke, i to potpuno pijan.

“Kako čujemo, napuhao je više od 2 promila! Prava je sreća da nitko nije stradao jer na Trgu bana Jelačića u to vrijeme ima dosta pješaka. A majstor se zabio u stup baš na pješačkom”, priča naš sugovornik u nedjelju.

Nakon nezgode i alkotestiranja, policija je mladića uhitila i odvela u policijski pritvor na triježnjenje. Danas bi mogao biti prepraćen dežurnom prekršajnom sucu u Virovitici.

Sinoć se pak Viroviticom proširila priča i da je traktorist, nakon nesreće, otišao na piće u obližnji kafić Mr. Jack. No, policija ga je vrlo brzo pronašla i alkotestirala.

Policija se oglasila u ponedjeljak

“Vozač (29) je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola prije stjecanja prava na upravljanje, a osim što je kod njega utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,08 promila, i rezultat preliminarnog testiranja na prisustvo droge u organizmu je bio pozitivan.

Prometna nesreća se dogodila u subotu oko 20 sati u centru Virovitice, kod kružnog toka na križanju Trga bana Josipa Jelačića i Trga kralja Tomislava, na dijelu prometnice na kojoj je promet traktorima zabranjen.

Vozač traktora se nije pješačkom prijelazu približavao brzinom da može zaustaviti vozilo sigurnosnom brzinom da ne ugrožava pješake koji se kreću pješačkim prijelazom u trenutku kada se pješačkim prijelazom kretao veći broj pješaka.

U izbjegavanju naleta na pješake traktorom je skrenuo u lijevu stranu, prešao preko prometnog otoka udarivši pri tome u metalni nosač prometnog znaka koji je oštetio, nastavio vožnju preko prometne trake namijenjene za promet vozila iz suprotnog smjera i pješačkog prijelaza.

Pritom je prednjim dijelom traktora udario u metalni nosač stupa javne rasvjete na zelenoj površini kojega je također oštetio, gdje se i zaustavio. Vozač je uhićen”.


Tagovi: MORTUS PIJAN STUP TRAKTORIST VIROVITICA

NEDAVNO OBJAVLJENO