PRIJETI MU 15 GODINA ZATVORA

Mladić divljački pretukao umirovljenika koji je kasnije preminuo u bolnici

Objavljeno, 18. siječnja 2021. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA (fotografija nema veze s tekstom)
AUTOR
Redakcijski tekst

Podignuta je optužnica protiv nasilnika (35) koji je brutalno pretukao 65-godišnjaka koji je kasnije preminuo u bolnici od teških ozljeda.

Tereti ga se za kazneno djelo protiv života i tijela osobito teškom tjelesnom ozljedom s posljedicom smrti, za što bi mogao dobiti do 15 godina zatvora. Nasilnik je u pritvoru.

Strašan napad dogodio se lani u rujnu oko 4.20 ujutro u prostoru autobusnog kolodvora u Zagrebu. Pijani mladić nakon verbalne prepirke fizički je napao umirovljenika te ga divljački pretukao.

Prema optužnici, nanio mu je osobito tešku ozljedu glave: prijelom nosnih kostiju, opsežno krvarenje unutar moždane ovojnice s pritiskom na mozgovinu, traumatsko krvarenje u meke moždane ovojnice i nagnječenje mozga.

Također, udarcima nogama po tijelu došlo je do prijeloma pet rebara s prodorom zraka u prsište. Hitna liječnička intervencija uspjela ga je tog dana spasiti od smrti. No, ne zadugo.

“Muškarac je u nastavku liječenja preminuo 13. listopada usljed upale pluća koja se razvila kao komplikacija tijekom liječenja ozljeda zadobivenih u tom događaju i u izravnoj je uzročnoj vezi s ozljeđivanjem”, navode tužitelji.


Tagovi: KOLODVOR MLADIć PRETUKAO ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO