Mladić (22) koji je bmw-om usmrtio drugog vozača dobio godinu i pol zatvora

Objavljeno, 28. lipnja 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Prizor s mjesta teške nesreće lani u veljači kod farme Koke
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi vozač (22) koji je skrivio strašnu prometnu nesreću u kojoj je poginuo 34-godišnjak osuđen je na 18 mjeseci zatvora. Tužitelji su podnijeli žalbu držeći kaznu preblagom.

Prema nepravomoćnoj presudi, mladić je 18. veljače lani oko 6.50 sati ujutro na cesti između Varaždina i Nove Vesi Petrijanečke kod farme Koke upravljao bmw-om. Na cesti je bila slaba vidljivost zbog magle.

“Unatoč nailasku na oštar lijevi zavoj i bitno smanjenoj vidljivosti zbog magle, zbog čega nije mogao uočiti nailazak vozila iz suprotnog smjera, poduzeo je pretjecanje drugog vozila brzinom većom od 86 km/h.

Prešao je na lijevu prometnu traku u trenutku kad je iz suprotnog smjera naišao osobni automobil kojim je pravilno upravljao 34-godišnjak. Došlo je do sudara u kojem je 34-godišnjak zadobio mnogobrojne teške ozljede od kojih je preminuo istog dana u bolnici”, ističe se u presudi. 

Državno odvjetništvo u Varaždinu smatra da je “izrečena kazna preblaga i neprimjerena težini počinjenog kaznenog djela čija je posljedica smrt mlade osobe, koja je potpuno pravilno upravljala automobilom, te je neprimjerena grubom kršenju prometnih propisa u vožnji okrivljenika”.


Tagovi: BMW NOVA VES POGINUO PRESUDA PROMETNA VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO