NAPUHAO 3,33 PROMILA

Mladi vozač mopeda ide 30 dana u zatvor, ali ima razloga častiti društvo

Objavljeno, 17. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi vozač mopeda iz okolice Pitomače vjerojatno je danas zahvalan sreći i prekršajnom sucu koji ga je osudio na bezuvjetni zatvor.

Renato (22) morat će čak 30 dana u zatvor zbog prometnih nepodopština, ali svejedno ima razloga častiti. I to zato jer je prekršaje počinio u svibnju ove godine, dakle prije stupanja na snagu novog zakona o sigurnosti prometa.

Da su ga na skuteru marke Aprilia policajci u takvu stanju ulovili početkom kolovoza, od snakcija koje bi mu izrekao sud u Virovitici teško da bi se ikad oporavio.

Renata su, naime, policajci u svibnju oko 15.45 sati zaustavili na cesti u Otrovancu i ostali šokirani onim što su vidjeli. Mladić je vozio moped pod utjecajem alkohola od čak 3,33 promila!

Provjerom u MUP-ovoj evidenciji ustanovljeno je kako mu je vozačka zbog alkohola u siječnju ove godine već oduzeta na šest mjeseci. Osim toga, kod sebe nije imao baš nikakve dokumente.

Kako baš nije bio suvisao za komunikaciju, identificirali su ga po mopedu kojeg je tog časa vozio. Odveden je odmah u hitnu kako bi mu se izvadila krv i pomoglo u triježnjenju, a potom je uhićen i zadržan u policijskom pritvoru.

Za vožnju bez vozačke i u pijanom stanju dobio je po 15 dana zatvora, a za to što kod sebe nije imao nikakvih identifikacijskih dokumenata mora platiti 200 kuna kazne. Na koncu, vozačka dozvola za sve kategorije oduzeta mu je na još devet mjeseci.

Da je s takvim prekršajima ulovljen ovaj mjesec, vjerojatno bismo svjedočili novom rekordu i kazni koja – s obzirom da je kao recidivist bez vozačke napuhao 3,33 promila – teško da bi bila manja od 30.000 kuna.


Tagovi: ALKOHOL VOZAč MOPEDA ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO