OPOZVANA UVJETNA PRESUDA

Mladi prevarant mora u zatvor jer nije vratio novac osobama koje je oštetio

Objavljeno, 27. lipnja 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Prevarant Luka Blanuša
AUTOR
Redakcijski tekst

Prevarant Luka Blanuša (27) ipak nije vratio 90.000 kuna duga osobama koje je prevario, pa mu je opozvana djelomična uvjetna presuda te će morati još osam mjeseci u zatvor.

On je bio osuđen na 16 mjeseci zatvora: osam je morao bezuvjetno odslužiti, a osam je dobio uvjetno uz obvezu da ljudima koje je prevario nadoknadi štetu.

Blanuša je pravomoćno osuđen jer je devet osoba s područja Varaždina i Koprivnice prevario za 90.000 kuna. Mladić iz okolice Novog Marofa uhićen je još 2015. nakon što su ga prijavili za brojne prevare. 

Još kao 19-godišnjak osnovao je poduzeće ‘One 1’ putem kojeg je nudio mobitele, informatičku opremu i bijelu tehniku. Nakon uplate novca, naručenu robu uglavnom nije slao, već je zavlačio kupce.

Tako je, prema presudi, Damira Kečanovića prevario za 12.000 kuna, Vedrana Grgića za 47.900, Nikolu Rajha za 12.700, Nikolu Kuhara za 6000 kuna, Marija Tomieka za 4000, a Juricu BlažuTina PongračićaDavida Malića i Dominika Babića po 2000 kuna.

U rujnu lani Blanuša je dobio odgodu služenja kazne. No, u travnju ove godine naloženo mu je da se javi na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od 8 mjeseci u Centar za dijagnostiku u Zagrebu.

“Ukoliko se osuđenik ne javi, sudac izvršenja će na temelju izvješća upravitelja zatvora izdati nadležnoj policijskoj upravi nalog za sprovođenje”, navodi se u rješenju suca Županijskog suda u Varaždinu.

Nije poznato je li Blanuša u međuvremenu počeo izdržavati zatvorsku kaznu na koju je pravomoćno osuđen.


Tagovi: LUKA BLANUšA PREVARANT ZATVOR

NEDAVNO OBJAVLJENO