NOVA INICIJATIVA

Mladi načelnik na udaru: Ako novca ima za Fio show, mora biti i za bilježnice učenicima

Objavljeno, 21. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: FIO SHOW (Petar Dombaj, lijevo, tijekom gostovanja u emisiji Fio show)
AUTOR
Redakcijski tekst

Na društvenim mrežama pojavila se inicijativa da općinske vlasti u Drnju kod Koprivnice financiraju nabavu radnih bilježnica za sve učenike osnovnih škola s područja te podravske općine.

U Drnju je na vlasti mladi nezavisni načelnik Petar Dombaj koji je odlučio da se općinskim novcem neće kupovati radne bilježnice za školarce. Upravo je to zadnjih tjedana glavna politička tema i u Križevcima u kojima oporba poziva nezavisnoga gradonačelnika Marija Rajna da se izdvoji novac za bilježnice.

“Ako ima za povećanje plaća djelatnicima u Općini, ako ima za Fio show, ako Općina dobro posluje, mora biti za radne bllježnice i zbirke za naše školarce”, navodi se na Facebook stranici Moja Općina Drnje.

Plakat za gostovanje popularnog Fio showa u Drnju

Oni žele pokrenuti inicijativu za financiranje radnih bilježnica i zbirki iz proračuna: “Općina je procijenila da je to prihvatljiv trošak za roditelje, zašto ne bi bio i za proračun. Ako mogu Peteranec, Koprivnički Ivanec, Đelekovec i mnogo drugih općina, vjerujemo da može i Drnje”.

Pokretačima inicijative za radne bilježnice posebno, kažu, smeta činjenica da će Općina platiti gostovanje popularnog Fio showa u Drnju, glazbeno-humorističke emisije koja se vrti na mnogim lokalnim i regionalnim televizijskim kanalima. S druge strane, ne žele dati novac za radne bilježnice.

Nakon što je Vlada odlučila platiti udžbenike za sve učenike osnovnih škola u Hrvatskoj, predloženo je da jedinice lokalne uprave – gradovi, općine i županije – financiraju nabavu radnih bilježnica. Tako bi osnovno školstvo doista bilo besplatno, kako stoji i u Ustavu RH.

No, mnogi gradovi i općine nisu se odazvali na taj apel Vlade i Ministarstva obrazovanja.


Tagovi: BILJEZNICE DRNJE FIO SHOW PETAR DOMBAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO