PAT POZICIJA NAKON KVARTOVSKIH IZBORA

Jedni se ne bi šteli mešati, a drugi se ne mogu dogovoriti. I tako već pet mjeseci od izbora

Objavljeno, 10. travnja 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ni pet mjeseca od održanih kvartovskih izbora u Koprivnici mjesni odbor Podolice još nema svoje vijeće jer se stranke i dalje ne mogu dogovoriti o tome tko će biti na čelu gradskog MO-a. U tom su kvartu izbori čak bili ponovljeni jer je i nakon prvog puta došlo do pat pozicije. Uzalud. Opet nema dogovora, a održane su dvije neuspjele konstituirajuće sjednice. Ako takva bude i treća – opet izbori.

Na prvim izborima potkraj studenog prošle godine lista predvođena HDZ-om dobila je 37,5 posto, SDP-ova koalicija 32 posto, a nezavisni Nikole Barbarića 30,5 posto. Svi su osvojili po tri vijećnika, a dogovor o predsjedniku MO-a nije postignut.

Potom se ide na ponovljene izbore. Desna HDZ-ova koalicija i dalje ostaje najjača te dobiva 38 posto glasova, odnosno četiri mandata. Nezavisni izbijaju na drugo mjesto s 37 posto glasova i tri mandata, a SDP-ova lista koju je taj put nosio HSLS-ovac Darko Markić pala je na 25 posto i dva mandata. Kako se čuje, nezavisni ne žele poduprijeti HDZ-ova kandidata za šefa mjesnog odbora, a HDZ kao najjača lista ne želi pristati na njihova, dok se SDP ovaj put kao najslabiji ne bi štel mešati.

“Nakon utvrđivanja kvoruma, ponovljenu konstituirajuću sjednicu otvorila je zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž koja je  nakon prihvaćanja dnevnog reda vođenje sjednice prepustila prvo izabranom  članu s kandidacijske liste koja je dobila najviše glasova. Nakon provedenog glasovanja, predsjedavajući je konstatirao da niti jedan kandidat nije dobio potrebnu većinu te time Vijeće Mjesnog odbora Podolice  nije konstituirano niti u drugom krugu. Treći, ujedno i posljednji krug konstituirajuće sjednice Vijeća mjesnog odbora Podolice održat će se u roku od 30 dana“, priopćili su iz koprivničke Gradske uprave.


Tagovi: IZBORI KOPRIVNICA MJESNI ODBORI PODOLICE

NEDAVNO OBJAVLJENO