RESTART KOALICIJA NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE

Mišel Jakšić: Znam tko stoji iza letka protiv Zvonimira Mršića

Objavljeno, 03. srpnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mario Rajn i MIšel Jakšić na konferenciji za novinare
AUTOR
Robert Mihaljević

Dr. Rajko Ostojić uvjeren je kako će SDP dobiti najviše mandata i formirati koalicijsku vladu na čijem će čelu biti premijer Davor Bernardić.

Na konferenciji za novinare Restart koalicije u petak u Koprivnici Ostojić je rekao i kako misle doći do većine u Saboru.

“Dobit ćemo 62 do 65 mandata plus četiri mandata lijeve koalicije plus jedan sa sjevera plus osam manjina. Dakle, imat ćemo 76 do 78 zastupnika, što je dovoljno”, predviđa Ostojić.

Na pitanje je li moguća koalicija s Mostom ili Domovinskim pokretom, Ostojić je odgovorio da to ne dolazi u obzir.

Zabrana abortusa

“Koalicija s Mostom i Domovinskim pokretom? S Raspudićem koji bi zabranio abortus silovanim ženama? Škoro? Da se za silovane žene napravi konzilij obitelji, kumova i prijatelja i da ta žena svaki put dok priča prolazi opet tu tešku traumu silovanja? Kako razgovarati s tim ljudima?

A Most je već u koaliciji. Top je tipičan primjer koalicije sliva Neretva-Cetina, odnosno Petrov-Grmoja-Bulj, s obitelji Raspudić koja je formirala svoje liste i Most nisu pitali ništa”, upozorava on.

Priznaje kako Bernardiću kao premijeru sigurno neće biti lako jer će tom vladom biti teško upravljati.

“Čeka nas najteži izazov od Domovinskog rata i činjenica da je HDZ-ova vlada potrošila cijeli državni proračun za ovu godinu. Spaljen je, nema ga više.

Deficit države je 19 milijardi kuna plus deset od zdravstva i dvije od HZZO-a, dakle preko 30 milijardi kuna. Novca nema, zbog toga će biti teško, ali ne dvojim da će Bernardić uspjeti”, uvjeren je on.

Novinari su pak gradonačelnika Mišela Jakšića pitali je li dobio letak koji ovih dana kruži Podravkom i Koprivnicom, a u kojem se žestoko napada Zvonimira Mršića zbog navodnih milijunskih šteta i otpuštanja radnika u Podravki.

Oni nisu frajeri

“Slučajno sam doznao za njega, meni letak nisu uručili. Naravno da znam tko stoji iza toga, ali ne bih ih sad imenovao, sve će s vremenom isplivati na površinu. Duga je još godina.

Ti dečki nisu skupili hrabrosti da se iza toga potpišu. Ja ih pozivam da stanu iza svega jer su i mene strpali u te svoje obračune. No, s obzirom da znam o kome je riječ, to se neće dogoditi jer oni nisu frajeri“, odgovorio je Jakšić, ali odbio je reći tko stoji iza letka.

Na konferenciji za novinare govorili su i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn koji je HSS-ov kandidat na listi te njegov stranački kolega, predsjednik Gradskog vijeća Koprivnice Ivan Pal.

Svi su pozvali građane da u nedjelju izađu na izbore i glasaju za promjene jer Hrvatska, kažu, ne može izdržati još četiri godine HDZ-ove vladavine prožete korupcijom, nepotizmom i nesposobnošću.


Tagovi: MIšEL JAKšIć RAJKO OSTOJIć RESTART KOALICIJA ZVONIMIR MRšIć

NEDAVNO OBJAVLJENO