OŠTAR ISTUP SABORSKOG ZASTUPNIKA

Mišel Jakšić traži odlazak Beroša, Capaka i družine: Najgori smo u EU!

Objavljeno, 27. listopada 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) oštro je prozvao Nacionalni stožer zbog sve lošije epidemijske situacije u državi.

Jakšić traži da se potrošeni članovi Stožera zamijene stručnijim i nadstranačkim članovima.

“U borbi protiv korone i u četvrtom smo valu ponovo među najgorima u EU. Stožer odavno nije stručno tijelo. Znanstveni savjet se već mjesecima javno svađa, a Vlada i premijer nemaju hrabrosti donositi pravovremene i kvalificirane odluke.

Kaskaju za događajima, ne reagiraju na antiveksersko djelovanje člana vlastitoga Savjeta… Opća pomutnja kao posljedica sporosti i neodlučnosti koji vode do nepovjerenja u vlast i sve njihove preporuke. Sve to možemo vidjeti na razini procjepljenosti, a posljedično onda na zahuktalim brojkama zaraženih, hospitaliziranih i umrlih.

Resetiranje sustava u borbi protiv ove pošasti, a što uključuje i zamjenu ‘potrošenih’ članova Stožera i formiranje stručnog, nadpolitičkog i nadstranačkog operativnog tijela, bio bi dobar odgovor.

Možda malo zakašnjeli, ali ipak bolji od ovoga što sada gledamo”, napisao je Jakšić u srijedu na Facebooku, nakon što su izašle brojke o novozaraženima danas.


Tagovi: EPIDEMIJA MIšEL JAKšIć STOžER

NEDAVNO OBJAVLJENO