Mišel Jakšić rasturio na izborima: dobio 11.500 preferencijalnih glasova

Objavljeno, 17. travnja 2024. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Šef stranke Grbin i Jakšić na stranačkom skupu u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Prema više od 80 posto obrađenih glasova u srijedu u 23.45 sati, HDZ je dobio najviše mandata na izborima – ukupno 61 s dijasporom.

Druga je SDP-ova koalicija Rijeke pravde sa 42 mandata. Slijede Domovinski pokret s 13 mandata, Most s 11, Možemo sa deset, IDS sa tri, lista međimurskog župana Matije Posavca s dva te Fokus s jednim saborskim mandatom.

U četvrtoj podravsko-slavonskoj izbornoj jedinici prvi na listi SDP-a, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić dobio je gotovo 11.500 preferencijalnih glasova, više i od europarlamentarke Biljane Borzan koja je bila zadnja na listi.

Željko Lacković iz Domovinskog pokreta dobio je oko 4330 preferencijalnih glasova, Darko Sobota 1900, Branko Hrg 1840, dožupan Ratko Ljubić 1720, HDZ-ov načelnik Svetog Petra Orehovca Franjo Poljak oko 1600.

Čelnik podravskog SDP-a Tomislav Golubić dobio je 580 glasova, HSS-ova kandidatkinja Kristina Škoda Vajdić oko 470, a gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči 140 glasova.

Tako ispada da je Jakšić dobio otprilike isti broj glasova kao svi ostali kandidati – njih desetak – iz Koprivničko-križevačke županije u dvije izborne jedinice, drugoj i četvrtoj, zajedno.

Kako su stvari stajale oko ponoći, iz Koprivničko-križevačke županije u Sabor ulaze četiri kandidata: Mišel Jakšić, šef županijskog SDP-a u Koprivnici Tomislav Golubić, šef Gradskog vijeća Đurđevca na listi Domovinskog pokreta Željko Lacković te saborski zastupnik HDZ-a i načelnik Kalinovca Darko Sobota.


Tagovi: 2024 IZBORI MIšEL JAKšIć SABOR

NEDAVNO OBJAVLJENO