SABORSKI ZASTUPNIK O STANJU U PARTIJI

Mišel Jakšić o stanju u stranci: Član sam SDP-a od 16. godine, ali ovo…

Objavljeno, 12. listopada 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Arhivska fotografija / Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

Saborski zastupnik i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP) komentirao je u utorak raskol u stranci i uzroke koji su doveli do toga.

Jakšić je za N1 rekao kako je u SDP-u od svoje 16. godine i unatoč krizama nikad mu nije palo na pamet da napusti stranku.

“Čini mi se da naša stranačka centrala, i ovo nije kritika samo šefu stranke Grbinu, rijetko kad vidi sve što se ostvaruje na terenu. Predugo smo taoci odnosa hodnika Iblerovog trga i Praške ulice, to traje 10-15 godina. Sada je došlo do točke pucanja. Vidjet ćemo hoće li doći do točke ponovnog spajanja.

Definitivno nije to nešto čime bi se trebali ponositi i biti sretni i zadovoljni, da imamo ovaj proces koji danas imamo, izbacivanja, brisanja i napuštanja stranke. Sve to danas je došlo na naplatu, predugo se nije otvoreno komuniciralo. Demokratski iskorak ‘jedan član jedan glas’ ima svoje manjkavosti.

STRANKA IMA POTENCIJALA

Pojavili su se članovi kojima se manipulira i zapravo su fiktivni članovi stranke. To je vodstvima godinama odgovaralo. Treba nam reforma unutarstranačkog funkcioniranja”, govori Jakšić.

Naglašava kako ovo mrcvarenje predugo traje, a ne govori se o problemima Covida, cijena goriva, minusa na računima građana, Vrhovnog suda do Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa koje HDZ želi opet okljaštriti.

“Vjerujem da SDP ima potencijala da bude pobjednička stranka. Može se, samo je pitanje postoji li politička volja”, domeće čelni čovjek Koprivnice.

“Ono što je naša odgovornost je da u vremenu pred nama jače i snažnije komuniciramo koje su to reforme potrebne unutar stranačkog života, ali i da s govornica kažemo koji su to problemi koji muče naše građane”, zaključuje u razgovoru za N1.


Tagovi: MIšEL JAKšIć SDP STRANKA

NEDAVNO OBJAVLJENO