NEVEN BOSILJ, GRADONAČELNIK VARAŽDINA:

‘Mišel Jakšić mora biti novi predsjednik SDP-a’

Objavljeno, 10. lipnja 2024. Razgovori
# Foto: GRAD VARAŽDIN / Gradonačelnici Koprivnice, Čakovca i Varaždina Mišel Jakšić, Ljerka Cividini i Neven Bosilj na Špancirfestu
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj komentirao je europarlamentarne izbore te zaključio kako su nužne korjenite promjene u SDP-u.

Predsjedništvo stranke smatra odgovornim za rezultate, a kao najboljeg kandidata za novog šefa SDP-a ističe koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića. Bosilj je to rekao u razgovoru za portal eVaraždin.

“Ja sam već prije ‘bitke’ govorio što će se dogoditi. Promjena generala 30 dana prije bitke sigurno ne može doprinijeti dobrom rezultatu. Želio bih napomenuti da Peđa Grbin nije korumpiran ili loš ili pokvaren, jednostavno nije talent za politiku u onoj mjeri u kojoj bi trebao biti.

Dvaput smo pogriješili, s Bernardićem i Grbinom. Mora doći netko novi. Mišel Jakšić je dovoljno iskusan i pokazao je odlične rezultate. Mora biti netko tko će dati novi smjer. Problem je u tome što nije još sigurno da će se Mišel kandidirati.

Mora se ‘provjetriti Ibler’. To cijelo predsjedništvo je radilo zajedno s Peđom i dovelo je do ovih rezultata. Barem 50 posto tog predsjedništva treba provjetriti i promijeniti”. kaže Bosilj za eVaraždin.

Inače, SDP je na europarlamentarnim izborima upravo u Koprivnici imao najbolji rezultat od svih većih gradova u RH: dobio je 43,20 posto, a HDZ 27,32 posto. Tako je bilo i na nedavnim parlamentarnim izborima.

Varaždin je drugi grad u RH po rezultatu SDP-a kojio je tamo osvojio 42,5 posto glasova, a HDz 20,6 posto. U Čakovcu je također pobijedio SDP s 40 posto, a drugi je bio HDZ sa 20 posto.


Tagovi: EVARAZDIN MIšEL JAKšIć NEVEN BOSILJ PREDSJEDNIK SDP

NEDAVNO OBJAVLJENO