PRODALI JOŠ JEDAN PAKET

Mirovinski fond nastavio s rasprodajom Podravkinih dionica

Objavljeno, 06. listopada 2021. Financijer
# Foto: PODRAVKA / Obnavlja se sjedište koprivničke kompanije u Starčevićevoj ulici u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Mirovinski fond nastavio je s rasprodajom Podravkinih dionica. Kako doznajemo, Erste plavi prodao je još 369 dionica koje su danas tržišno vrijedne oko 240.000 kuna.

Fond Erste plavi je unatrag tri tjedna prodao oko 70.000 Podravkinih dionica, a kupac je uglavnom bila Mesna industrija Braća Pivac koja drži 226.578 dionica. No, Pivci ovih dana ne kupuju i ostali su na udjelu kojeg su imali prošli tjedan, dakle na 3,18 posto vlasništva.

Erste plavi dionice navodno prodaje zbog zakonskog ograničenja koje mirovincima priječi da imaju više od 40 posto ulaganja u dionice. Danas imaju oko 638.200 dionica koprivničke tvrtke koje su vrijedne 415 milijuna kuna.

Nakon euforije u petak, kad je dionica Podravke trgovinski dan završila na najvišoj povijesnoj razini od 690 kuna, u utorak i srijedu cijena je ostala nepromijenjena i iznosila je 650 kuna. To je pad od 6 posto u odnosu na petak.

Ipak, za razliku od četvrtka i petka, kad je dnevni promet Podravkine dionice na Zagrebačkoj burzi bio veći od 10 milijuna kuna, u srijedu je jedva prešao 600.000 kuna. Euforija je splasnula, barem zasad.


Tagovi: BURZA DIONICE ERSTE PLAVI PODRAVKA PRODAJA

NEDAVNO OBJAVLJENO