OSUĐEN NA ZATVORSKU KAZNU

Mirko prebrzo vozio pa policiji lagao da je njegov auto tog dana vozio – susjed!

Objavljeno, 26. veljače 2022. Crna kronika
# Foto: GLAS PODRAVINE / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Mirko (42) proglašen je krivim i osuđen na zatvorsku kaznu jer je svojeg susjeda i vršnjaka Eduarda lažno naveo kao vozača koji je Mirkovim automobilom jurio cestom.

Sve se dogodilo lani u rujnu na području Slatine. Prema nepravomoćnoj presudi donesenoj ovih dana, Mirko je, “bez znanja i privole Eduarda, znajući da on nije počinitelj, upisao njegovo ime i prezime, osobni identifikacijski broj, datum rođenja i mjesto prebivališta na obrazac Podaci o vozaču koji je dostavio Policijskoj postaji Slatina”.

Time je počinio kazneno djelo protiv privatnosti, nedopuštenom uporabom osobnih podataka, te je osuđen na tri mjeseca uvjetnog zatvora. Mora platiti i 300 kuna troškova sudskog postupka. Na presudu se može žaliti u roku od osam dana.

“Osnovanost zahtjeva proizlazi iz fotografije osobnog vozila s uređaja za mjerenje brzine kretanja vozila, obavijesti o počinjenom prekršaju Postaje prometne policije Kutina od rujna, obrasca podaci o vozaču i zapisnika o ispitivanju osumnjičenika s DVD snimkom”, navodi sutkinja u Virovitici.

Kao najveća olaktna okolnost Mirku je uzeto to što dosad nije bio osuđivan. Što mu je došlo pa je lažno okrivio susjeda za prebrzu vožnju njegovim automobilom – nije poznato.


Tagovi: LAžNO PRIJAVIO OSOBNI PODACI PREBRZO VOZIO SLATINA SUSJED

NEDAVNO OBJAVLJENO