LIJEČNICI SU 'PRESRETNI'

Ministrica najavila: Roditelji bi dijete mogli ispričati samo jednom godišnje

Objavljeno, 27. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ministrica prosvjete Blaženka Divjak najavila je u utorak kako ozbiljno razmatraju ograničenje roditeljske ispričnice na jednom godišnje ili jednom po polugodištu.

Ministrica kaže kako bi se to moglo uvesti zbog previše opravdanih izostanaka učenika s nastave. Liječnici obiteljske medicine, koji bi nakon toga morali pisati ispričnice i za jedan dan izostanka, bit će sigurno ‘presretni’ ministričnim prijedlogom.

Ministarstvo je nedavno objavilo zbirne podatke o izostanicima prema kojima su najviše opravdanih sati izbivanja s nastave imali srednjoškolci iz Primorsko-goranske županije.

U prosjeku je tamo svaki učenik opravdano izostao 107 sati, a to je prosječno čak 15 školskih dana, odnosno tri puna tjedna. S druge strane, najmanje opravdanih izostanaka s nastave imaju srednjoškolci u Međimurskoj županiji.

U toj županiji svaki je učenik u prošloj školskoj godini izostao u prosjeku 60 nastavnih sati. To je otprilike osam školskih dana.

Objavljeno je i kako su najviše neopravdanih sati imali učenici iz Zadarske županije, čak 5,43 po đaku. Iza njih je Šibensko-kninska, u kojoj je lani svaki učenik imao 5,33 neopravdana školska sata.

Najbolji u Hrvatskoj su učenici iz Krapinsko-zagorske županije koji su imali tek 1,70 neopravdanih sati, te iz Varaždinske županije (1,71).


Tagovi: MINISTRICA SKOLE UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO