KURIKULARNA REFORMA

Ministarstvo naručilo pršuta, škampa i lososa za pet milijuna kuna

Objavljeno, 22. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ministarstvo obrazovanja raspisalo je novi javni natječaj u sklopu projekta kurikularne reforme čiji će se budžet većinom podmiriti novcem iz Europskog socijalnog fonda.

S čak pet milijuna kuna s PDV-om financirat će se usluge cateringa za dva puta po 32.000 sudionika skupova stručnih usavršavanja, ali i za članove stručnih radnih skupina, otkriva Jutarnji.

Članovi stručnih radnih skupina novcem iz fondova EU tijekom sastanaka imat će catering na razini jelovnika od minimalno četiri slijeda prosječne cijene 225 kuna po osobi.

Za predjelo se očekuje pršut u kombinaciji s dinjom, izbor sireva s orašastim plodovima, buđola, ali i različite tople kombinacije kao što su tjestenina s tunom ili lososom, rižota, lazanje ili zagorski štrukli.

Ministrica Blaženka Divjak / Foto: Facebook
NAPITAK I PECIVO

Mesni meniji u ponudi bi obavezno trebali imati teletinu, pašticadu, svinjeće medaljone i perad, a jela od ribe svakako trebaju uključivati kozice i škampe, brancin, oradu ili bakalar, piše Jutarnji.

Inače, za 225 kuna po osobi može se ručati u nekom od finijih zagrebačkih restorana, no ovaj privilegij, poručuju iz ministarstva, bit će osiguran tek za 2400 sudionika koji će na projektnim aktivnostima sudjelovati osam ili više sati.

Za ostale sudionike stručnih usavršavanja osigurat će se dvaput po 64.000 toplih napitaka i manjih obroka. Jutarnji je izračunao kako će obično osvježenje – topli napitak i pecivo – po sudioniku skupa stajati čak 70 kuna.


Tagovi: LOSOS MINISTARSTVO PRšUT REFORMA šKAMPI

NEDAVNO OBJAVLJENO