DA, STVARNO JE TO REKAO...

Ministar na sjednici Vlade urnebesno branio gradnju dvorana u županiji

Objavljeno, 08. svibnja 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Potpredsjednik Vlade Zdravko Marić na nedavnoj konferenciji u Podravki
AUTOR
Robert Mihaljević

Županijske vlasti grade pet sportskih dvorana vrijednih 31 milijun kuna u pet općina, a Vlada im je na sjednici u petak dala odobrenje za kredit u tom iznosu.

Riječ je o novim sportskim dvoranama u Svetom Ivanu Žabnu i Svetom Petru Orehovcu (po 7,5 mlijuna kuna), Rasinji i Kloštru Podravskom (po 6 milijuna) te dovršetku dvorane u Kalinovcu (4 milijuna kuna).

“Govorimo o kapitalnim projektima nakon kojih možemo očekivati eksploziju sportskih talenata iz Koprivničko-križevačke županije”, slikovito je na sjednici Vlade u petak tu odluku branio ministar financija Zdravko Marić.

Najviše upada u oko nedovršena dvorana u Kalinovcu koa je prije šest godina izgrađena gotovo do kraja, ali nikad nije uređena i opremljena. U prvu fazu do ”pod krov” uloženo je 8,4 milijuna kuna, a bivša HDZ-ova vlast za to se kreditno zadužila.

Nikad dovršena sportska dvorana u Kalinovcu kod Đurđevca
Nedovršena megalomanska sportska dvorana u selu s 1400 stanovnika / Foto: Glas Podravine
SELO OD 1400 STANOVNIKA

Nezavisni načelnik Kalinovca Danijel Zvonar upozorava kako je tolika sportska dvorana potpuno besmislena jer njihovu školu pohađa jedva stotinjak djece. Osim toga, općina nema novca za njezino održavanje i režijske troškove.

Projekt dovršetka nije se mogao kandidirati za EU fondove jer je napravljen megalomanski. Hadezeova vlast, naime, željela je u selu koje ima 1400 stanovnika izgraditi sportsku dvoranu koja će zadovoljiti sve stroge uvjete za europska rukometna natjecanja.

Imat će, tako, doping prostore, teretanu, prostorije za službene osobe i tribinu od 500 sjedećih mjesta te propisane dimenzije igrališta. U Kalinovcu djeluje ženski rukometni klub koji je nastupao u najnižoj, međužupanijskoj ligi.


Tagovi: MINISTAR SPORTSKE DVORANE VLADA ZDRAVKO MARIć

NEDAVNO OBJAVLJENO