GORAN MARIĆ S BISKUPOM HUZJAKOM

Ministar od afere ‘pobjegao’ u Križevce i tamo crkvi darovao parcelu za svetište

Objavljeno, 25. travnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Križevci (Koren, Marić, Huzjak i Rajn)
AUTOR
Redakcijski tekst

Ministar državne imovine Goran Marić i biskup Bjelovarsko-križevačke biskupije monsinjor Vjekoslav Huzjak potpisali su danas u Križevcima ugovor kojim Vlada i Ministarstvo toj biskupiji daruju zemljište na prostoru bivše vojarne za izgradnju svetišta sv. Marka Križevčanina. Na potpisivanju su bili i gradonačelnik Mario Rajn te župan Darko Koren.

„Mi danas ovim potpisom otvaramo mogućnost da se realizira plan da napravimo svetište svetog Marka Križevčanina. Svetište nije samo mjesto gdje ljudi dolaze, gdje hodočaste, gdje se sastaju, već je to magnet koji privlači puno toga uz sebe i omogućuje da se i druge stvari razvijaju”, naglasio je biskup.

Ministar Marić ističe kako je riječ o zemljištu veličine 27.000 četvornih metara ukupne vrijednosti 6,5 milijuna kuna. Zaključio je kako će to biti prvo svetište prvog sveca u Hrvatskoj i nada se kako je to uvod u gradnju i drugih svetišta.

Na potpisivanje darovnog ugovora ministar je u Križevce stigao nakon sjednice Vlade uoči koje su ga novinari ‘rešetali’ pitanjima o tome zašto nije prijavio tržišnu vrijednost vikendice na moru i apartmana koje su prodali. Tim se pitanjima odlučilo pozabaviti i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.


Tagovi: BISKUP GORAN MARIC KRIZEVCI SVETISTE VJEKOSLAV HUZJAK

NEDAVNO OBJAVLJENO