Milan upao susjedi u kuću, skinuo se i rekao: ‘Dođi da te je… i da mi pušiš k…’

Objavljeno, 26. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ARHIVA / Fotografija nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Pohotni Milan (42) proglašen je krivim i osuđen jer je susjedi i poznanici Jasni (30) došao u kuću, skinuo se gol i zvao je na seks.

Nevojerojatan slučaj dogodio se u srpnju ove godine oko 14 sati na bjelovarskom području. Prema presudi, Milan je spolno uznemirio susjedu Jasnu ušavši joj u kuću u kojoj je tog trena bila sama.

“Rekao joj je: ‘Dođi ovdje da te je… i da mi pušiš k…‘. Nakon toga je skinuo hlače i gaće te time počinio uznemiravanje spolne naravi. Potom je rekao: ‘Ako ne budeš slušala, ja ću te ubiti’.

Žena je zbog toga pobjegla kroz prozor iz kuće. Ponašanje okrivljenika je kod Jasne imalo za posljedicu povredu njenog osobnog dostojanstva te je dovedena u neugodno i ponižavajuće okruženje”, navodi sudac u presudi.

Sudac je pritom naglasio kako je Milan s ciljem prouzročenja straha i neprijateljskog, ponižavajućeg i uvredljivog okruženja radnjama spolne naravi povrijedio dostojanstvo druge osobe te je počinio prekršaj iz Zakona o ravnopravnosti spolova.

Izrečena mu je novčana kazna od 40.000 kuna i mora platiti 100 kuna troškova prekršajnog postupka. Kazna je “razmjerna težini prekršajnog djela i nastalim posljedicama s obzirom da je kao otegotna okolnost cijenjena upornost okrivljenika u ovakvom društveno neprihvatljivom ponašanju”.

Presuda donesena ovih dana je nepravomoćna i Milan se na nju može žaliti u zakonom propisanim rokovima.


Tagovi: BJELOVAR GOL PRESUDA SKINUO SE SUSJEDI UPAO UZNEMIRAVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO