KAŽU DA NIJE PREDIZBORNI

Bandić stiže na druženje s Romima. Radni sastanak traje pola sata, a onda…

Objavljeno, 18. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: Preuzeto s web stranice Veljka Kajtazija (Kajtazi i Bandić)
AUTOR
Redakcijski tekst

Neobično druženje upriličit će se u ponedjeljak u 16 sati u Domu mladih u Koprivnici. Županijska udruga Roma Korak po korak organizira sastanak s gradonačelnikom Zagreba Milanom Bandićem i njegovim suradnicima, a na ‘spojak’ pozvani su i predstavnici županijskih vlasti.

Što je povod druženju Roma s Bandićem – nije poznato. Izvori iz županijske uprave otkrivaju nam tek kako je zamišljeno da radni sastanak sa svim govornicima traje otprilike pola sata, a potom slijedi veselo druženje uz prigodan domjenak. Na prvu, sve miriše na Bandićevu predizbornu aktivnost, ali o tome nitko javno ne govori.

Udruge i čelnici Roma već godinama su u posebnoj vezi sa zagrebačkim gradonačelnikom koji izdašno financira njihove aktivnosti. Saborski zastupnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi jedan je od četvero manjinskih zastupnika koji se priključio klubu Bandićeve Stranke rada i solidarnosti u Saboru (uz mađarskog Roberta Jankovcsa, češkog Vladimira Bileka i albanske zastupnice Ermine Lekaj Prljaskaj).

Jutarnji list lani je objavio kako Bandić obilato financira krovnu udrugu Roma Kali Sara čiji je osnivač i predsjednik bio Kajtazi. Pretprošle godine dobili su iz zagrebačkog proračuna čak 1,38 milijuna kuna. Za izdavanje hrvatsko-romskog rječnika, čiji je autor Kajtazi, Bandić je, primjerice, udruzi donirao čak pola milijuna kuna.


Tagovi: MILAN BANDIć ROMI VELJKO KAJTAZI

NEDAVNO OBJAVLJENO