KIRURZI MU SPAŠAVALI ŽIVOT

Metkom iz puške teško ranio dječaka u dvorištu. Sud odlučio da ne ide u zatvor

Objavljeno, 15. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / YOUTUBE (dječak je ranjen ovakvom puškom)
AUTOR
Redakcijski tekst

Bojan (22) ispaljenim metkom iz puške teško je ranio dječaka (8) u dvorištu obiteljske kuće u okolici Čakovca. Osuđen je na deset mjeseci zatvora, a kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Dogodilo se to u ožujku 2016. godine kad je Bojan u cijev puške ‘mauser’ koju je ilegalno posjedovao stavio metak te čekićem udario po udarnoj igli oružja. Učinio je to premda je tog časa u dvorištu bilo više osoba, među njima i dijete.

Prema presudi Općinskog suda u Čakovcu, “došlo je do opaljenja metka te je zrno pogodilo dijete u desnu natkoljenicu, pa je zadobio prostrijelnu ranu natkoljenice, oštećenje mišića s unutrašnje strane i vene, višedijelni otvoreni prijelom natkoljenice i otvorenu ranu”.

Dječak je zadobio izuzetno teške ozljede i život mu je spašavan hitnom intervencijom kirurga u čakovečkoj bolnici. Prava je sreća da netko nije smrtno stradao.

Bojan je osuđen jer je “iz nehaja općeopasnim sredstvom izazvao opasnost za život i tijelo ljudi, a kaznenim djelom je prouzročena teška tjelesna ozljeda, te je neovlašteno posjedovao vatreno oružje”.

Puška ‘mauzerka’ sa 67 metaka različitog kalibra oduzeta mu je te će je Policijska uprava nakon pravomoćnosti presude dati uništiti.


Tagovi: DIJETE PRESUDA PUšKA RANJENO

NEDAVNO OBJAVLJENO