STRAVIČAN NAPAD U ŠUMI

Medvjed napao Božu i odgrizao mu palac i dio noge, spasili ga vjerni psi

Objavljeno, 11. kolovoza 2019. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Psi labradori spasili su život umirovljeniku Boži Nekiću (68) kojeg je prilikom šetnje u šumi napao ogromni medvjed zadavši mu teške tjelesne ozljede.

Odgrizao mu je palac lijeve ruke, mišić lijeve noge te mu zadao brojne ugrize i razderotine po cijelom tijelu. Napad se dogodio blizu mjesta Vratnik na Velebitu, a nesretni se Božo danas oporavlja u riječkom KBC-u.

Za Glas Istre ispričao je kako se napad dogodio i kako su mu život spasili vjerni labradori Nera i Tedi.

– Ni psi ni ja nismo ga čuli ni vidjeli, dok odjednom nisam čuo riku. Okrenuo sam se, a medvjed je već bio na stražnjim nogama. Nisam se ni snašao, a on je u tri skoka već bio na meni. U rukama sam imao mobitel i štap, ali mi je odmah razbio mobitel, zgrabio štap, pregrizao ga, a potom me zgrabio za palac lijeve ruke koji mi je odgrizao. Psi su skočili na njega, lajali, pokušavali ga otjerati. Medvjed se okrenuo na njih, a ja sam u tom trenutku potrčao prema najbližem stablu i krenuo se penjati – ispričao je Božo novinarima istarskog dnevnika.

-No, medvjed me je vidio kako se penjem i ponovo krenuo na mene. Zgrabio me zubima i pandžama za list lijeve noge i počeo me vući dolje. Razderao mi je cijelu nogu, otkinuo komad mišića i kože, ali psi su ga uporno napadali pa me pustio i opet se okrenuo prema njima. Vrlo brzo nakon toga napokon je odustao od napada i otišao u šumu – otkrio je umirovljenik bitku za goli život na Velebitu.

Dok se oporavlja od teških ozljeda u bolnici, priznaje kako bi ga medvjed sigurno rastrgao da nije bilo njegovih labradora. Spasili su mu život i Božo im to nikad neće zaboraviti.

Da stvar bude strašnija, Božo živi sa suprugom u selu koje je otprilike 700 metara udaljeno od mjesta napada. Išao je sa psima u svoju šumu pogledati koja će drva rušiti za ogrjev. Sjeo je na kamen da bi se odmorio i odjednom ga je s leđa napao medvjed, piše Glas Istre.


Tagovi: MEDVJED NAPAD PSI

NEDAVNO OBJAVLJENO