Među Michelinovim restoranima prvi put i jedan iz Podravine

Objavljeno, 29. lipnja 2024. Zabavno
# Foto: FAKIN / Erich Glavica (lijevo)
AUTOR
Robert Mihaljević

Rovinjski Agli Amici prvi je restoran u Hrvatskoj koji ima dvije Michelinove zvjezdice, a Dubravkin put iz Zagreba dobio je jednu zvjezdicu.

Prestižne Michelinove zvjezdice, oznaku kulinarske kvalitete, zadržali su restorani Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik), Monte (Rovinj), Noel (Zagreb), Boškinac (Novalja), LD Restaurant (Korčula), Nebo (Rijeka), Alfred Keller (Mali Lošinj) i Korak (Jastrebarsko).

Osim 11 hrvatskih restorana s klasičnim Michelinovim zvjezdicama, naša se zemlja može pohvaliti i s 11 restorana u Michelinovoj kategoriji Bib Gourmand nazvanoj po službenoj maskoti tvrtke Michelin grupe.

To je također cijenjeno priznanje jer vrednuje objekte koji služe kvalitetnu i ukusnu hranu po pristupačnim cijenama.

Restoran Fakin u Legradu kod Koprivnice / Foto: FAKIN

Anonimni i neovisni inspektori Michelin vodiča obilaze ugostiteljske objekte diljem svijeta, a u stalnoj su potrazi i za restoranima koji nude visokokvalitetnu hranu po prihvatljivim cijenama. Prvi put je u tu kategoriji ušao i jedan restoran iz Podravine – Fakin iz Legrada kod Koprivnice.

Preostalih deset su: Batelina, Banjole; Konoba Mate, Korčula; Vuglec Breg, Krapina; Konoba Vinko, Šibenik; TAČ, Zagreb; Izakaya, Zagreb; Konoba Malo Selo, Buje; Alla Beccaccia, Valbandon; Taj Mahal, Dubrovnik; Beštija, Zagreb.

Na čelu Fakina već godinama je koprivnički kuhar Erich Glavica koji je kao chef sudjelovao i u specijaliziranim tv emisijama. Glavica je čelnik županijske udruge kuhara. On je zapuštenom Pansionu Legrađanka vratio stari sjaj te ga pretvorio u mjesto gdje se opet rado odlazi.


Tagovi: ERICH GLAVICA FAKIN MICHELIN

NEDAVNO OBJAVLJENO