ISPALI S PRESTIŽNE LISTE

Među 100 najboljih restorana u RH prvi put niti jedan iz Podravine

Objavljeno, 10. listopada 2021. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / Podravkin restoran Štagelj u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Prvi put otkako je pokrenut cijeli projekt i izbor prije 25 godina, među 100 vodećih hrvatskih restorana nema niti jednog iz Podravine.

Projekt Restaurant Croatica iniciran je 1995. godine i svake godine donosi listu 100 najboljih prema ocjenama gostiju i struke, odnosno voditelja restorana uz preporuku kolega koji su im uzor. Lani je u izbor ušlo više od 2400 hrvatskih restorana.

Konačnu riječ nakon pregleda svih materijala daje Časni odbor projekta koji i proglašava novu listu 100 vodećih. Sve provodi gastronaut.hr u suradnji s Udrugom hrvatskih restoratera. Nositelji titule imaju istaknutu naljepnicu ‘Restaurant Croatica’ na svojim ulaznim vratima. 

Ove je godine iz regije ‘Zagreb okolica’ u top 100 najboljih ušlo ukupno 20 restorana, od čega je gotovo polovica iz Zagreba. Po tri su iz Zagorja, Međimurja te iz Varaždina i okolice. A niti jedan iz Koprivničko-križevačke županije.

Svake je godine na prestižnoj listi bio barem jedan iz Koprivnice, i to Podravkin restoran Podravska klet u prigradskom naselju Starigradu. Ponekad je na listu upala i Pivnica Kraluš. No, problem je što je Podravska klet već dugo zatvorena, a novootvoreni i preuređeni Štagelj još se nije uspio etablirati.

20 najboljih restorana u Zagrebu i okolici

KARLOPlešivica
MON AMIVelika Gorica
DUBRAVKIN PUTZagreb
MUZEJZagreb
NOELZagreb
STARI PUNTIJARZagreb
TEKKAZagreb
VINODOLZagreb
POTKOVAZagreb
ZELEN-DVORSusedgrad, Zagreb
ZINFANDEL’SZagreb
VILLA ZELENJAK-VENTEKRisvica, Zagorje
VILLA MAGDALENAKrapinske Toplice
ACADEMIAMarija Bistrica
MEĐIMURSKI DVORILopatinec
MALA HIŽAMačkovec
TERBOTZŠtrigova
BEDEMVaraždin
PALATINVaraždin
BERNARDAVaraždinske Toplice

Tagovi: 100 RESTORANA GASTRONAUT NAJBOLJI RESTORANI PODRAVKA PODRAVSKA KLET RESTORAN

NEDAVNO OBJAVLJENO