POZADINA PJEVAČEVE KANDIDATURE

Mediji tvrde: Iza Škore stoje Karamarko, Kovač, ali i ruska naftna kompanija

Objavljeno, 25. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Miroslav Škoro
AUTOR
Redakcijski tekst

Iza predsjedničkog kandidata Miroslava Škore stoji i desno krilo HDZ-a koje preko njega želi oslabiti šefa stranke i premijera Andreja Plenkovića, tvrde za Večernji list visoki izvori iz HDZ-a.

“Sve što je Škoro rekao i s čime je dosad izišao zapravo je sto posto očekivano zna li se tko je sve sudjelovao u pisanju njegova proglasa. Pritom ne mislim samo na ustavnog stručnjaka Matu Palića, nego i na bivšeg predsjedničina savjetnika Matu Radeljića, Velimira Bujanca, ali i neke ljude iz HDZ-a. Sigurno je i to da je tu i dio ljudi iz HDZ-a, poput Mire Kovača. Oni svi tajno kontaktiraju, to je sigurno”, kaže za Večernji visoki dužnosnik HDZ-a blizak predsjednici.

Nagađa se kako je u toj ekipi i bivši predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, ali to nitko izrijekom ne potvrđuje. Karamarko slovi kao osoba bliska ruskim poslovnim krugovima, a u tom kontekstu počeo se spominjati i Miroslav Škoro.

Tjednik Nacional, naime, donio je priču o Škorinom ručku s utjecajnim naftnim konzultantom Jasminkom Umićevićem te zajedničkom telefonskom razgovoru sa Željkom Runjom, potpredsjednikom moćne ruske naftne kompanije Rosnjeft.

“Jedan ručak koji se 22. svibnja dogodio u Zagrebu potaknuo je u visokim političkim i poslovnim krugovima priče da će predsjedničku kandidaturu pjevača Miroslava Škore podržati naftni lobi blizak ruskom gigantu Rosnjeftu”, navodi Nacional.

Ruski Rosnjeft pak zainteresiran je za kupnju Ine od mađarskog Mola i o tome su se vodili neslužbeni razgovori. Čelnik čovjek moćne ruske kompanije Igor Sečin javno potvrđuje interes za ulaganje u Inu.


Tagovi: KARAMARKO MIROSLAV SKORO ROSNJEFT

NEDAVNO OBJAVLJENO