PRAVOMOĆNO JE OSUĐEN

Medicinski tehničar u vozilu hitne nokautirao pijanu pacijenticu

Objavljeno, 14. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: ARHIVA / PRIVATNI ALBUM / Žaklina Željezić s podljevom ispod oka
AUTOR
Redakcijski tekst

Medicinski tehničar Andrija K. nokautirao je pijanu pacijenticu Žaklinu Željezić (41) koju su prevozili u kolima hitne pomoći jer joj je bilo pozlilo nakon zabave.

Pravomoćno je osuđen na četiri mjeseca uvjetnog zatvora, a Žaklina je oslobođena optužaba da ga je klevetala kad je tvrdila da ju je udario.

Epilog je to slučaja iz kolovoza 2016. godine koji je zgrozio javnost. Pacijentici iz Ivanca pozlilo joj je od previše alkohola na proslavi blagdana Velike Gospe u obiteljskoj kući pa je obitelj pozvala hitnu.

Žaklina je kasnije priznala kako si je malo “spila”, ali to nikako nije bio razlog da je medicinski tehničar udari. Po nju su došli vozač, liječnica i medicinski tehničar.

Ona je kasnije ispričala kako se tresla i bilo joj je zima te se pridignula iz nosila u automobilu. Tehničar ju je upozoravao da se smiri i legne, a kad ništa nije urodilo plodom snažno ju je udario otvorenim dlanom u lice.

Žaklina se od udarca onesvijestila. Desna strana obraza bila joj je jako crvena, a ubrzo se pojavio i podljev ispod oka.

Tehničar je tvrdio kako to nije istina i upozoravao da je ozljeda nastala od njezina pada i udarca glavom u tlo. Tako je na sudu svjedočila i liječnica Kristina koja je bila u timu hitne pomoći.

No, nalaz sudskog medicinskog vještaka nedvojbeno je utvrdio kako je ozljeda nastala od udarca, a ne pada. Osim toga, i medicinska sestra Kristinka na prijamu u bolnici posvjedočila je kako joj se uplakana Žaklina požalila da ju je tehničar “lupil”.

Iskaz liječnice sud je ocijeno kako pokušaj da se Andriji ide u prilog

“Kako je njezin iskaz u suprotnosti sa svim provedenim dokazima, isti kao takav od strane prvostupanjskog suda pravilno nije prihvaćen”, stoji u rješenju Županijskog suda koji je odbio žalbu medicinskog tehničara i potvrdio presudu.


Tagovi: HITNA IVANEC PACIJENTICA UDARIO

NEDAVNO OBJAVLJENO