Medicinar iz Križevaca u ‘fušu’ prevozio migrante: Rekli su mi da su turisti…

Objavljeno, 16. listopada 2022. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Mladi medicinski tehničar (22) iz Križevaca optužen je zbog prevoženja migranata za novčanu nagradu i uskoro će mu se suditi.

Prema optužnici, sve se dogodilo potkraj kolovoza ove godine u općini Tounj kad je medicinar u posuđeni renaul clio primio četiri Iračanina i jednog Afganistanca. Trebao ih je prevesti do Rijeke za obećanu novčanu nagradu od 5000 kuna i 100 eura putnih troškova.

No, policija ga je oko 19.15 sati iznenada zaskočila u mjestu Kamenica Skradnička. Uhićen je i oduzet mu je mobitel i automobil.

Križevački medicinar objasnio je kako je vozio Bolt zbog dodatne zarade te je tako upoznao jednog turskog državljanina koji mu je ponudio da ode do Plitvica i preuzme nekoliko turista iz Turske te ih prebaci do Rijeke.

“Kad sam došao tamo, poludio sam jer sam shvatio da se ne radi o nikakvim turistima, već migrantima koji su djelovali iscrpljeno, bili su žedni i gladni. Najprije sam ih odbio voziti jer nisu bili turisti, ali bojao sam se za život pa sam ih ipak odlučio prevesti”, branio se mladić tijekom istrage.

Na koncu je rekao da mu je jako žao zbog svega i priznaje odgovornost te mu je iznimno neugodno zbog cijele situacije. Od novca je dobio samo 100 eura za putne troškove koje mu je oduzela policija.


Tagovi: KRIžEVCI MEDICINAR MIGRANTI RIJEKA UHIćEN

NEDAVNO OBJAVLJENO