McDonald’s zaposlio 240 ljudi, ali smanjio neto plaće za 100 eura

Objavljeno, 16. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / McDonalds u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Lanac fast food restorana McDonald’s ostvario je lani u Hrvatskoj ukupne prihode od 139 milijuna eura, što je rast od čak 36 posto.

Toliki rast uglavnom je posljedica otvaranja novih restorana, ali i inflacije, odnosno povećanja cijena. McDonald’s posluje u Hrvatskoj u sklopu tvrtke Globalna hrana.

Popularni ‘Mek’ lani je u RH imao 10,6 milijuna eura dobiti, što je manje za 2,6 posto, i to prije svega zbog rasta troškova investicija, otkrivaju novi podaci Finacijske agencije.

U McDonald’su je lani radilo oko 1520 ljudi, što je točno 243 zaposlena više nego prije dvije godine. No, jedan financijski pokazatelj pritom jako bode u oči – kretanje prosječne neto plaće.

Kako se navodi u izvještaju Financijske agenije, prosječna neto plaća u McDonald’su prošle je godine iznosila skromnih 807 eura. To je desetak posto ili gotovo 100 eura manje nego godinu ranije.

McDonald’s ima ukupno 42 restorana u 17 hrvatskih gradova. Ove godine namjeravaju otvoriti više restorana na odmorištima na hrvatskim autocestama. Dva restorana otvaraju se i na autocesti Varaždin Zagreb.


Tagovi: 2022 MCDONALD'S MCDONALDS PLAćE RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO