McDonald’s otvorio dva nova restorana i traži više od 100 radnika

Objavljeno, 22. kolovoza 2023. Vijesti
# Foto: PETROL / Novi zuaposlenici benzinse postaje Petrola na odmorištu Sesvete na autocesti Varaždin - Zagreb
AUTOR
Robert Mihaljević

Lanac fast food restorana McDonald’s otvorio je ovih dana još dva restorana, i to na autocesti Varaždin – Zagreb. Sad ih imaju ukupno 45.

Restorani su otvoreni na odmorištima Sesvete istok i Sesvete zapad, kod benzinskih postaja Petrola. Tvrtka Globalna hrana, koja upravlja restoranima u Hrvatskoj, oglasila je pritom potragu za više od stotinu novih radnika.

Traže se, tako, radnici za rad u restoranima i McCafeima diljem Hrvatske, među ostalim na odmorištima Sesvete, u Koprivnici, Varaždinu. McDonald’s traži i više hostesa za rad u njihovim restoranima, domare, studente, sezonce, ali i menadžera za posao na odmorištu Sesvete.

McDonald’s (tvrtka Globalna hrana koja je u vlasništvu Gavrilovića) ostvario je lani u Hrvatskoj ukupne prihode od 139 milijuna eura, što je rast od 36 posto. Pritom je imao 10,6 milijuna eura dobiti, što je manje za 2,6 posto, i to prije svega zbog rasta troškova investicija.

U McDonald’su je lani radilo oko 1520 ljudi, što je točno 243 zaposlena više nego predlani. Prosječna neto plaća iznosila je 953 eura, dok je godinu ranije ona bila 900 eura.


Tagovi: MCDONALDS PLAćA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO