UDARAC ŠAKOM U LICE

Maturant na zabavi kolegi izbio prednje zube. Morat će mu platiti visoku odštetu

Objavljeno, 02. lipnja 2019. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Maturanta Karla (19) skupo će stajati to što je poznanika Dinu (20) udario šakom u glavu tijekom maturalne zabave u Međimurju. Mora mu isplatiti odštetu od 72.000 kuna i pokriti oko 12.000 kuna sudskih troškova. I na sve to, postane li presuda Općinskog suda pravomoćna, platiti i kamate, što bi ukupan iznos moglo povećati na 90-ak tisuća kuna.

Sud je tijekom rasprave zaključio kako je Dino počeo naguravanje s drugim matruantima, a na to je posve neprimjereno reagirao Karlo “brutalnim udarcem u lice, u predjelu usta, usljed čega je Dino zadobio prijelom prednjeg gornjeg zuba broj 1 te iščašenje prednjeg gornjeg zuba broj 2, što su teške ozljede”.

Dino je, među ostalim, sudu dostavio račune više pregleda u stomatološkim poliklinikama na iznos od oko tisuću kuna te račun za ortodontsku terapiju u iznosu od 20.600 kuna. Osim toga, dosuđeno mu je i 20.000 kuna “na ime trajnog smanjenja životne aktivnosti” te 15.000 kuna “s osnova duševnih bolova zbog naruženosti”. Priznata mu je odšteta za pretrpljen strah i bol te tuđu pomoć.

“Manjak zuba uzrokovao je naruženje tužitelja te i vještak utvrđuje da je posljedica toga izbjegavanje društva. On može biti objekt ruganja i ponižavanja okoline te se povlači u sebe. Time je ograničen u mogućnostima druženja te poslovnih aktivnosti zbog samog izgleda, nespretnog govora. Tužitelj je naveo da je zbog svega odustao od fakulteta, manje se kreće u društvu, obratio se psihijatru, što sve dakle smanjuje životnu aktivnost upravo zbog opisane naruženosti”, stoji u nepravomoćnoj presudi Općinskog suda.

Dino je prije toga već pravomoćno osuđen za kazneno djelo nanošenja teške tjelesne ozljede te prekršajno za narušavanje javnog reda i mira.
Tagovi: MATURANT ODSTETA ZUBI

NEDAVNO OBJAVLJENO