SPORAZUM U ČAKOVCU

Matija Posavec pridružio se Restart koaliciji, bit će drugi na listi

Objavljeno, 12. lipnja 2020. Vijesti
# Foto: HRT screenshot / Željko Kolar, Matija Posavec i Davor Bernardić u Čakovcu
AUTOR
Redakcijski tekst

Međimurski župan Matija Posavec ide na izbore s Restart koalicijom, a u petak je u Čakovcu potpisan sporazum o zajedničkom nastupu u III. izbornoj jedinici.

Kako se neslužbeno doznaje, Posavec bi trebao biti drugi na listi Restart koalicije koju će nositi zagorski župan Željko Kolar (SDP). Ta izborna jedinica obuhvaća Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku i Međimursku županiju.

Na prošlim parlamentarnim izborima koalicija SDP-HNS-HSS-HSU u toj je izbornoj jedinici osvojila osam mandata, a HDZ četiri. Restart koalicija, kako se čuje, ovaj put računa na devet mandata.

“Takvu Hrvatsku želim. Hrvatsku koja krupnim korakom grabi naprijed, Hrvatsku koja stvara nove vrijednosti, koja zapošljava svoje ljude koji imaju pravednu plaću za svoj rad. To je Hrvatska za kakvu se zalažem”, rekao je Matija Posavec nakon potpisivanja sporazuma, prenosi HRT.

Put za Hrvatsku

Šef SDP-a Davor Bernardić poručio je kako su nakon suradnje s uspješnim međimurskim županom korak bliže pobjedi.

“Međimurje je put za Hrvatsku. Način  na koji iskorištava europske fondove, jedina županija koja ima suficit izvoza nad uvozom, kao i način na koji Međimurje vodi lokalnu administraciju koja je po mnogočemu najefikasnija u Hrvatskoj, je garancija uspjeha cijele zemlje”, ističe Bernardić.

Na prošlim izborima Matija Posavec je kao član HNS-a bio četvrti na listi, a zahvaljujući preferencijalnim glasovima probio se na drugo mjesto, odmah iza nositelja Siniše Hajdaša Dončića.

Posavec je ovih dana otkrio kako su mu ambicije da sudjeluje u izvršnoj vlasti, što znači da bi mogao postati ministar uspije li SDP okupiti većinu i formirati Vladu.


Tagovi: IZBORI MATIJA POSAVEC RESTART KOALICIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO