Matija (39) iz čista mira s balkona hicem iz puške teško ranio djevojčicu (11)

Objavljeno, 11. svibnja 2022. Crna kronika
# Foto: ILUSTRACIJA / YOUTUBE screenshot / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Matija (39) je iz čista mira s balkona svojeg stana hicem iz puške teško ranio djevojčicu (11).

Protiv njega je ovih dana podignuta optužnica zbog teškog kaznenog djela protiv opće sigurnosti. Prema optužnici, on je u ožujku oko 17.45 sati u Cenkovečkoj ulici u Zagrebu “s balkona stana ispalio najmanje jedan hitac tijekom čega je jedna dijabola u svojoj putanji pogodila dijete”.

Djevojčica je u tom času bila a pješačkoj stazi u društvu dvoje vršnjaka, skupljali su stari papir za školu po kvartu. Zadobila je “prostrijelnu ranu desne nadlaktice (vulnus sclopetarium brachii dex) koja tjelesna ozljeda je teške naravi”.

Tog dana u stanu kojeg Matija koristi policija je pronašla zračnu pušku marku “Gamo Shadow” cal. 4,5 mm, crne boje, sa optikom marke “Pro lux”, metalnu kutiju “Crosman” u kojoj je bio 31 komad dijabola za zračnu pušku, futrola za pušku zelene boje s natpisom “Clever” te 1 šal nogometnog kluba “Dinamo”.

Osjetila snažnu bol

Svi predmeti su oduzeti od Matije. Zbog čega je oduzet Dinamov šal, ovog časa nije poznato.

“Iz provedenog balističkog vještačenja proizlazi da je zračna puška s užlijebljenom cijevi marke “Gamo” model “Shadow CSI” u tehnički ispravnom stanju. Također je utvrđeno da je deformirana olovna dijabola, izvađena iz mišićnog tkiva djevojčice ispaljena upravo iz te puške” navodi se u optužnici.

Matija je tijekom istrage sve opovrgnuo navodeći kako nikad nije pucao na ništa živo, a kamoli dijete. Djevojčica je pak svjedočila kako je tog trena osjetila snažnu bol u ruci te je vidjela da ima dosta krvi po rukama i podu.

Majka je odmah zvala hitnu te su otišli u bolnicu gdje su joj rengenskom snimkom vidjeli zrno zračne puške u ruci pa je hitno operirana. Bolnica je odmah o svemu obavijestila policiju.


Tagovi: HITAC PUšKA RANIO DJEVOJčICU ZAGREB ZRAčNA PUšKA

NEDAVNO OBJAVLJENO