Mateo (25) završio na sudu jer u stanu na rođendanu nije nosio masku

Objavljeno, 18. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA / racija
AUTOR
Redakcijski tekst

Student Mateo (26) zatekao se sa 16 osoba na prijateljevu rođendanu u stanu u zagrebačkoj Ilici u trenutku kad su bile na snazi epidemiološke mjere.

Sve se dogodilo lani u travnju oko 2 sata iza ponoći u Zagrebu. Ivan je slavio rođendan, ali netko od susjeda pozvao je policiju zbog okupljanja koje nije bilo dopušteno. Mateo je prijavljen jer na rođendanu nije nosio masku, premda je morao.

“Točno je da sam zatečen u stanu u Ilici jer sam došao svom prijatelju čestitati rođendan, ja sam zaista samo došao i čestitao mu rođendan. Nisam imao masku jer nisam se niti mislio zadržavati i u tom momentu je došla policija.

Dakle, zatečen sam odmah po dolasku bez maske što mi je bilo strašno, jer je to meni studentu užasno velika kazna, a ja u stvari nisam tamo bio, niti se družio s ljudima, već samo došao čestitati rođendan”, branio se Mateo na sudu.

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim jer je “utvrđeno da se nalazio kao gost privatnog okupljanja proslave rođendana kojeg je organizirao Ivan, na kojem je bilo prisutno 16 osoba, a pritom nije nosio masku za lice ili medicinsku masku.

“Pravilno i obvezno nošenje maske Stožer civilne zaštite RH propisao je kao sigurnosnu mjeru Odluke o nužnoj mjeri obaveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski”, naglasila je sutkinja.

Ipak, Mateo je, umjesto novčane kazne, zaradio samo opomenu jer je sutkinja zaključila kako je “prekršaj, s obzirom na okolnosti pod kojima je učinjen, neznatnog značenja, te prekršajem nisu nastale teže posljedice”.

Presuda je pravomoćna i na nju nitko nema pravo žalbe: ni policija koja je podnijela prekršajni nalog, ni Mateo, student iz Sesveta. Inače, Mateu je prijetila kazna od 500 kuna, a organizatoru proslave Ivanu od 5000 do 10.000 kuna.


Tagovi: MASKA ROđENDAN STAN SUD ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO