Mateja se napila dok je kuhala ručak pa napala muža i svekrvu. Uhitili su je

Objavljeno, 01. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: Facebook screenshot / ILUSTRACIJA / Fotografija nema baš nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Mateja (34) je uhićena nakon što je mortus pijana napala i izvrijeđala supruga i svekrvu, i to pred dvogodišnjim sinčićem.

Prema presudi koja je donesena ovih dana, ona je u listopadu oko 13 sati u obiteljskoj kući na širem zagrebačkom području “pri koncentraciji alkohola od 3,08 promila ponovila psihičko nasilje u obitelji na štetu supruga”.

“Tijekom svađe, hodajući po kući, udarala je nogama po sobnim i ulaznim vratima te ga psovala i vrijeđala riječima: ‘Je… ti bog mater, odi si svojoj majci kurvi‘. Nakon što je otišao u kuću u kojoj živi majka, u istom dvorištu, došla je za njim i udarala snažno rukama i nogama po zaključanim ulaznim vratima.

Kuhala i spremala

Pritom je vrijeđala svekrvu pogrdnim riječima: ‘Je… ti bog mater, dvolična kurvo‘. To je kod supruga i svekrve izazvalo strah, uznemirenost i povredu dostojanstva, a Mateja je već osuđivana u siječnju zbog nasilja u obitelji u pijanom stanju”, ističe prekršajna sutkinja u presudi.

Mateja je na sudu sve priznala. Kaže kako je tog dana kuhala i spremala po kući, konzumirala je crno vino te se napila i tad je došla u verbalni sukob sa suprugom.

Svekrva je rekla kako je sa snahom, inače, u dobrim odnosima, osim kad konzumira alkohol pa tad postane agresivna

“Bila sam pijana i govorila sam suprugu i svekrvi ono što ne mislim. Žao mi je što sam se dovela u ovakvu situaciju zbog svih članova obitelji jer smo inače u dobrim odnosima. Svjesna sam svega, već ranije sam zbog iste stvari bila i u zatvoru, ali obećavam da se više nikad neće ponoviti“, rekla je Mateja.

Suprug je otkrio kako je sve eskaliralo nakon što je Mateja popila sav alkohol te otišla u dućan kupiti još.

Kazna 7600 kuna

“Kad je došla s novom bocom, uzeo sam joj pa se počela agresivno ponašati. Nakon svega, moja majka je odlučila pozvati policiju”, ispričao je muž.

Svekrva je rekla kako je sa snahom, inače, u dobrim odnosima, osim kad konzumira alkohol pa tada postane agresivna jer se u tim trenucima ne zna kontrolirati.

“No, moram reći da unatrag nekoliko mjeseci radi i ide svaki dan na posao, a dok je ona na poslu ja čuvam njihovo dijete”, priznala je svekrva da je situacija sad bolja u obitelji.

Mateja je proglašena krivom i kažnjena s čak 7600 kuna i 100 kuna troškova postupka. Kako je u pritvoru provela od 14.50 sati do drugi dan u 13 sati, od kazne joj se odbija 600 kuna. Ostaje joj, dakle, za platiti ukupno 7100 kuna. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Tagovi: NAPALA MUžA NASILJE PIJANA SVEKRVA UHIćENA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO