Martinu uhitili jer je ispred kuće vikala na muža. Brutalno je kažnjena

Objavljeno, 09. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / ILUSTRACIJA / Fotografija je ilustrativna i nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Martina (35) uhićena je nakon što je ispred obiteljske kuće vikala na supruga Tomu koji je bio u kući te ga pošteno izvrijeđala.

Ovih je dana pravomoćno osuđena, i to na prilično visoku kaznu. Mora platiti 5100 kuna, od čega joj se odbija 600 kuna zbog dva dana provedena u policijskom pritvoru. Mora podmiriti i troškove postupka u iznosu od 800 kuna.

Osim toga, dobila je zabranu približavanja suprugu Tomi na manje od 100 metara. Ne smije ga ni uhoditi i uznemiravati, a mjere će trajati 20 mjeseci. Sud kaže kako je to učinio da zaštiti žrtvu (muža), ali i malodobnu djecu.

“Psihičko nasilje izvršeno je verbalnim upućivanjem uvredljivih i ponižavajućih riječi žrtvi te se svakako radi o ponašanju koje vrijeđa dostojanstvo i uznemiruje i žrtvu i njegove ukućane.

Uvažavajući cjelokupni kontekst i činjenicu da su odnosi između supružnika znatno poremećeni, takvo postupanje predstavlja neprihvatljivo ponašanje i psihičko nasilje, a ne čin zrele komunikacije i odgovornog partnerskog i roditeljskog ponašanja”, zaključio je sud.

Na sudu su, osim nasilnice i žrtve, svjedočili muževi roditelji koji žive u kući te dvoje susjeda. Martina se žalila na presudu, ali Visoki prekršajni sud joj je odbio žalbu u cijelosti. Sve se dogodilo prije dvije godine na zagrebačkom području, a presuda je sad postala pravomoćna.


Tagovi: PRESUDA UHIćENA VIKALA NA MUžA ZAGREB žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO