čELNICA PODRAVKE

Martina Dalić: Trčim zbog stabilnosti u glavi i pritom volim slušati ‘Nemir i strast’

Objavljeno, 27. studenoga 2022. Razgovori
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić na varaždinskom polumaratonu
AUTOR
Redakcijski tekst

Podravka će u novoj dvorani za sastanke uprave izraditi i postaviti popis svih predsjednika uprave i direktora kompanije u proteklih 75 godina.

Na tom popisu naći će se i ime Martine Dalić, jedine žene na čelu Podravke u cijeloj njezinoj 75-godišnjoj povijesti.

“U upravi smo danas dvije žene, što je isto, koliko znam, prvi put. No, osim što je Podravka žena iz Podravine, žene su ostavile vidljiv i dubok trag u Podravki. Najpoznatiji i najvažniji proizvod Podravke je Vegeta, koju je izumio tim predvođen Zlatom Bartl“, otkriva Martina Dalić u razgovoru za tjednik Gloria.

Objasnila je i da voli trčati jer je to iznimno dobar način za rješavanje negativne energije i podizanja općeg raspoloženja jer u suštini podiže hormone koji se vezuju za dobro raspoloženje.

“Svi koji se time bave znaju da trčanje iznimno pridonosi, da se tako izrazim, stabilnosti u glavi. Meni trčanje omogućava da živim u miru sa svim osobama koje žive u mojoj glavi, i onima koje pamtim po dobru, ali i onima koje baš ne pamtim po lijepim stvarima.

Silno mi pomaže u upravljanju svim internim napetostima koje se razvijaju uz intenzivan i stresan posao. Cestovnim trčanjem na duge staze bavim se zadnje tri-četiri godine. Prvi sam polumaraton istrčala u Zadru 2019. godine. Joggingom ipak puno dulje, nekih 15-ak godina”, otkriva čelnica Podravke.

Trkačke pripreme uključuju vježbanje snage, brzine i izdržljivosti. To znači kombinaciju treninga, i tako barem četiri puta tjedno. Dok trči, na play-listi ima nešto Rolling Stonesa, nešto Guns N‘ Roses, Scorpions, nešto Gibonnija, Azre. Na pitanje koja joj je najdraža Štulićeva pjesma odgovara – Nemir i strast.

Cijeli intervju s predsjednicom uprave Podravke koja je nedavno proglašena Poslovnom ženom godine možete pročitati OVDJE.


Tagovi: GLAZBA GLORIA MARTINA DALIć TRCANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO