Martina Dalić reagirala na naš tekst o opcijskim dionicama

Objavljeno, 18. siječnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Martina Dalić, predsjednica uprave Podravke
AUTOR
Redakcijski tekst

Predsjednica uprave Podravke Martina Dalić reagirala je na naš tekst o opcijskim dionicama zahtijevajući da objavimo tekst ispravka na portalu i Facebooku.

Tekst ispravka objavljujemo u cijelosti

“U članku objavljenom 6. siječnja na portalu danica.hr te na Facebook stranici istog portala pod nazivom ‘Šefici Podravke Martini Dalić opcijske dionice vrijedne 6,5 milijuna kuna‘ u naslovu, isto kao i u dijelu teksta, iznose se informacije na način koji čitatelja navodi na zaključak da gđi Martini Dalić pripadaju opcijske dionice Podravke vrijedne 6,5 milijuna kuna, što je netočno.

Netočno je stoga jer gđi Martini Dalić te dionice ni na koji način ne pripadaju, već joj pripada pravo da eventualno kupi određen broj dionica društva Podravka, ali ne prije 1. siječnja 2024. godine, o čemu će u slučaju da gđa Martina Dalić bude u mogućnosti kupiti neke od dionica društva Podravka biti dostupna obavijest na Zagrebačkoj burzi.

Nadalje, u tekstu članka netočno se navodi: ‘Taj paket danas na burzi vrijedi oko 6,54 milijuna kuna, što znači da je čelnica Podravke ovog časa s tim dionicama u plusu od 640.000 kuna‘. Navedeno je netočno jer spomenute dionice gđa Martina Dalić ne posjeduje, nije njihov vlasnik i iste joj ne pripadaju, zbog čega ovog časa ne može niti na koji način biti u ‘plusu’ od 640.000 kuna, kako to autor navodi”, stoji u zahtjevu za objavu ispravka objavljene informacije.

“Uz zahtjev za objavu ovog ispravka, gđa Martina Dalić zadržava pravo koristiti se svim raspoloživim pravnim sredstvima radi zaštite svojih prava i interesa“, zaključuje u pisanom zahtjevu predsjednica uprave Podravke.


Tagovi: ISPRAVAK TEKSTA MARTINA DALIć OPCIJSKE DIONICE PODRAVKA REAGIRANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO