Martina Dalić potvrdila: Podravka gradi novu tvornicu, bit će gotova u proljeće

Objavljeno, 09. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: PODRAVKA / Martina Dalić u tvornici za preradu povrća Kalnik u Varaždinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Čelnica Podravke Martina Dalić sa suradnicima obišla je u nedjelju kompanijska polja rajčice, paprike i krastavaca u Podravini.

Dalić je pritom još jednom potvrdila ono o čemu se već duže govori – Podravka gradi novi pogon za preradu rajčice u Varaždinu. To, po svemu sudeći, znači kako se zatvara tvornica za preradu rajčice u Umagu. Ove godine joj je vjerojatno zadnja sezona prerade.

“Direkori poljoprivrede Dalibor Kezele, Goran Kovačić i ja obišli smo danas Podravkina polja rajčice, paprike i krastavaca. S ovih polja na stolove stižu hrskavi kiseli krastavci, zamamni fileti crvene paprike i ajvar, a po prvi puta ove godine i pasirana rajčica.

Vrijedna investicija

Nakon što smo prošle godine na oko 32 hektra uzgojili crvenu papriku, ove godine smo proširili proizvodnju rajčice izvan Istre i na Podravinu. Ove godine 80 hektara rajčice na vlastitim površinama i 30-ak hektara kod kooperanata.

Sve je to dio projekta povećanja domaće proizvodnje poljoprivrednih sirovina povezan s izgradnjom novog pogona za preradu rajčice u Varaždinu, čiji dovršetak planiramo na proljeće iduće godine“, otkrila je predsjednica uprave Podravke.

“Ovdje u Varaždinu gradit ćemo potpuno novo postrojenje za primarnu preradu rajčice i bit će to investicija vrijedna više od 100 milijuna kuna.

Ona će omogućiti značajno povećanje poljoprivredne proizvodnje, odnosno proizvodnje rajčice od Međimurja do Virovitičko-podravske županije na čemu intenzivno radimo”, istaknula je nedavno Martina Dalić boraveći u tvornici Kalnik u Varaždinu.

Apartmani i hoteli

Podravka je predlani iz tvornice u Umagu preselila u Varaždin novu Tetra Pak A3 Flex proizvodnu liniju za rajčicu, a oko 30 radnika dobilo je ponudu da radi u Kalniku. Zanimljivo, u umašku je tvornicu bila instalirana tek prije četiri godine.

Gradsko vijeće Umaga još je ranije atraktivnu zonu u kojoj je Podravkina tvornica za preradu rajčice – koja je usred Umaga, uz more – urbanistički prenamijenila u prostor za turističko-hotelsku namjenu. Tamo se mogu graditi stanovi, apartmani, hoteli i rekreativne zone.

Kako je riječ o iznimno vrijednoj nekretnini uz more, Podravka očekuje značajne prihode od prodaje umaške tvornice. Sve bi se navodno moglo realizirati tijekom iduće godine.


Tagovi: MARTINA DALIć NOVA TVORNICA RAJčICA UMAG VARAžDIN

NEDAVNO OBJAVLJENO