Marko prigovorio Dinu da se gura preko reda pa dobio šakom u glavu

Objavljeno, 18. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: FACEBOOK / Restoran ispred kojeg se dogodilo remećenje javnog reda i mira
AUTOR
Redakcijski tekst

Student Dino (19) i arhitekt Marko (27) proglašeni su krivima nakon svađe zbog guranja preko reda oko 1 ujutro ispred fast-food restorana u Zagrebu.

Prema presudi, sve se dogodilo lani u ožujku u 1.05 sati u Zagrebu, Ilica 1A, ispred restorana Fries Factory, a dvojac je osuđen za narušavanje javnog reda i mira

Dino se pregurao ispred drugih ljudi koji su čekali u redu za kupovinu, na što mu je Marko, koji je također stajao u redu za kupnju, vičući na sav glas izgovorio: ‘Alo, što se guraš, odi na kraj reda, nemoj biti glup’.

Dino mu je vičući na sav glas izgovorio: ‘Šta hočeš ti od mene, nemoj mi se unositi u facu’. Potom ga je zatvorenom šakom desne ruke punom snagom udario u glavu ispod oka, da bi ga Marko objema rukama odgurnuo od sebe vičući na sav glas: ‘Kako si glup dečko, kretenčino jedna’.

Siloviti udarci

To je kod Dine izazvalo dodatnu razinu agresije te je Marku uputio još dva silovita udarca šakom u glavu ispod oka, na što mu je Marko vičući rekao: ‘Stvarno si kretenčina, debilu jedan glupi’. Dakle, Dino je na javnom mjestu tučom i vikom, a Marko vikom remetio javni red i mir”, navodi sutkinja.

Obojica su priznali svađu te ih je sutkinja proglasila krivima. Dino mora platiti 50,83 eura kazne, a Marko 25,35 eura. Uz to, svatko mora podmiriti i 26,54 eura troškova prekršajnog postupka.

Marko je nakon udaraca nazvao policiju te je zadržao mobitel koji je ispao jednom od Dinovih prijatelja kako ne bi otišli. Oni su ga, kaže, odgovarali od zvanja policije.

“Odbio sam tada liječničku pomoć jer sam bio u stresu i uzbuđen te nisam ni osjetio bol, ali nakon toga vilica me je boljela i nisam mogao tjedan dana jesti krutu hranu”, ispričao je Marko.


Tagovi: GURA PREKO REDA OSUđENI šAKOM U GLAVU ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO