Marko osuđen jer nije kosio travu u svojem dvorištu

Objavljeno, 06. prosinca 2023. Crna kronika
# Foto: STIHL / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Marko je proglašen krivim i osuđen jer nije pokosio travu u svojem dvorištu oko obiteljske kuće.

Komunalno redarstvo izdalo je protiv njega obavezni prekršajni nalog na koji je Marko uložio prigovor pa je sve završilo na sudu.

Prema presudi, Marko je kriv jer u lipnju ove godine kao vlasnik nekretnine u Novoj Gradiški ne održava okućnicu urednom, čime je učinio prekršaj iz Odluke o komunalnom redu Nove Gradiške.

Sud je kao valjane dokaze prihvatio tri fotografije okućnice, kao i fotografije koje je priložio Marko u svom prigovoru, a posebice fotografije okućnice od 13. lipnja ove godine gdje je vidljivo da je doista zarasla u visoku travu.

Kao olakotnu okolnost sud je Marku (29) uzeo prekršajno nekažnjavanje, kao i da je priložio fotografije okućnice od 26. lipnja gdje je vidljivo da je trava održavana i pokošena, kao i da je ove godine zbog velike količine kiše došlo do povećanog rasta.

Osim toga, navodi sutkinja, Marko je u Njemačkoj i plaća košnju ispred kuće u Novoj Gradiški, ali mu okućnica ove godine nije pokošena iako je košnju platio nekome, što znači da inače brine o održavanju okućnice.

Unatoč svemu, Marko mora platiti 40 eura kazne i 13,28 eura troškova prekršajnog postupka. Presuda je pravomoćna i na nju nema pravo žalbe.


Tagovi: KOSIO TRAVU KOšNJA NOVA GRADIšKA OSUđEN TRAVA

NEDAVNO OBJAVLJENO