PREDLAŽE SE 'BIG BROTHER'

Gradonačelniku prekipjelo, stižu savjeti: ‘A da se više posvetimo odgoju pačića’

Objavljeno, 10. svibnja 2019. Vijesti
# Foto: MARIO RAJN
AUTOR
Redakcijski tekst

Izgleda da je gradonačelniku Križevaca Mariju Rajnu prekipjelo zbog sustavnog uništavanja gradske imovine. Odlučio je zato objaviti više fotografija iz grada uz naslov: “Ovako se čuva grad, ovako se odgajaju naša djeca”.

“Zadnjih nekoliko mjeseci građani mogu svjedočiti bezobraznom uništavanju gradske imovine, odnosno imovine svih građana. Samo ove godine utrošeno je više desetaka tisuća kuna na uređenje grada i popravke. No, sve je to novac građana, novac svih nas. Želimo li se stvarno ovako odnositi prema svojoj imovini? Volite ovaj grad, a nemojte ga uništavati”, napisao je gradonačelnik Kirževaca.

Njegova objava izazvala je brojne reakcije građana koji se pridružuju gradonačelnikovim apelima, a najviše prijedloga ide u smjeru postavljanja kamera po gradu koje bi trebale otkrivati počinitelje.

“Na žalost, od grada bude trebalo napraviti Big brother (čitaj: sve pod kamerama)”, predlaže Dejan Pernjak Pero.

No, ne slažu se svi s pozivanjem Velikog Brata na križevačke ulice i trgove.

“Ušli smo, to je nutra tak. Nismo ušli bez pripreme, tak da nema razloga cendrati. Američke filmove svi gutaju uz brda kokica, ali kad taj film treba živjeti, onda je malo frka. A ne bi li mi malo stali na loptu i prestali trčati za profitom? Posvetili se odgajanju svojih pačića? Ma neee, ajmo kupit kamere i nadzorne sisteme za nadgledanje njihovih izljeva bijesa izazvanog… Čime? Redom i disciplinom sustava?”, smatra Križevčanin Robert von Pittner.


Tagovi: DELIKVENTI KRIZEVCI MARIO RAJN

NEDAVNO OBJAVLJENO