TEŠKO DA JE OVO BILO SLUČAJNO

Zanimljivi susreti: jesu li gradonačelnici sa sjevera nove Bandićeve akvizicije

Objavljeno, 12. svibnja 2019. Komentari
# Foto: Grad Ludbreg (Gradonačelnik Dubravko Bilić s Milanom Bandićem u središtu Ludbrega)
AUTOR
Robert Mihaljević

“Kandidat Stranke rada i solidarnosti s liste za Europarlamentarne izbore posjetio je manifestaciju “Gastro Fest” koja se održava u Križevcima. U obilasku manifestacije pridružio mu se saborski zastupnik Mladen Mađer i gradonačelnik Križevaca Mario Rajn“.

Fotovijest objavljena je na Facebook stranici Bandićeve stranke i faktografski je posve točna. Bandićev kandidat Marijo Možnik stigao je u Križevce u sklopu kampanje za EU izbore, a pridružio mu se nezavisni gradonačelnik. O tome da Bandić snubi Rajna govori se već mjesecima, ali to su dosad bile samo kuloarske političke priče. Rajn je jučer – slučajno ili namjerno – tim pričama dolio još malo ulja na vatru. Jer doista je neobično da jedan gradonačelnik izravno sudjeluje u kampanji druge političke opcije, a da se to tumači tek kao dio protokola. Da je, umjesto Možnika, na križevačkom Gastrofestu bio Milan Bandić – to bi već moglo biti s drugačijom intonacijom.

O tome hoće li čelni čovjek Križevaca politički surađivati sa strankom gradonačelnika Zagreba, pokazat će vrijeme. Parlamentarni izbori su blizu i sve ozbiljne političke opcije slažu dobitne kombinacije na svojim listama. Nije nikakva tajna kako je Bandiću II. izborna jedinica posebno važna jer u njoj redovito osvaja saborski mandat. No, ovaj put želi više. S đurđevačkim zastupnikom Željkom Lackovićem, križevačkim gradonačelnikom Rajnom, bivšim HSS-ovcem Mađerom i barem jednim zvučnijim imenom iz Koprivnice i Bjelovara drugi mandat bio bi mu tu vrlo izgledan.

Slična se kuloarska priča u zadnje vrijeme vrti i oko ludbreškoga gradonačelnika Dubravka Bilića. Šuška se kako bi Bilić, nakon što je pravomoćno osuđen za isplatu nezakonitih naknada, mogao izaći iz SDP-a te se pridružiti – Bandiću. I opet zanimljiva podudarnost. U jeku tih spekulacija, na velikoj izložbi cvijeća u Ludbregu pojavi se Milan Bandić sa svojom saborskom zastupnicom iz te izborne jedinice, bivšom HNS-ovkom Marijom Puh.

“U Ludbregu su ga dočekali gradonačelnik Dubravko Bilić, zamjenica gradonačelnika Renata Potočnik i Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega”, priopćeno je odmah iz Bilićeva ureda uz raskošnu fotogaleriju s dolaskom uvaženoga gosta. Bandić je, dakako, bio oduševljen viđenim u Ludbregu.

Jesu li ludbreški i križevački gradonačelnik doista nove Bandićeve akvizicije – pokazat će političko vrijeme koje je pred nama. Ako ne prije, onda svakako u predvečerje idućih parlamentarnih izbora koji bi se trebali održati do konca 2020. godine.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn s Bandićevim ljudima
Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn s Bandićevim ljudima na Gastrofestu

Tagovi: DUBRAVKO BILIć MARIO RAJN MILAN BANDIć

NEDAVNO OBJAVLJENO