Mario prijetio policajcu: Đakić mi je kum, riješit ćemo te!

Objavljeno, 16. rujna 2023. Crna kronika
# Foto: VATROGASCI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Mario (43) mogao bi završiti sedam mjeseci u zatvoru zbog prijetnji policajcu nakon što je pijan skrivio prometnu nesreću u Podravini.

Tužitelji su protiv njega podigli optužnicu kojom traže beuzvjetan zatvor u tom trajanju, i to zbog događaja iz travnja ove godine oko 22 sata u Pitomači.

Prema toj optužnici, tijekom službenog postupanja policajca kao vođe ekipe za očevid povodom prometne nesreće koju je pod utjecajem alkohola skrivio, Mario je prijetio policajcu.

Požalit ćeš, ja sam dobar s Đakićem, riješit ćemo tebe i tvoju obitelj. Samo ti piši, radit ćeš još tri dana, ja ću s kumovima Đakić saznati tvoju adresu i gdje tvoja djeca šetaju. Doći ću na tu adresu, a tebe ću riješiti da radiš još tri-četiri dana”, prijetio je policajcu, kako stoji u optužnici.

Te su riječi kod policijskog službenika “izazvale strah za život i sigurnost, kao i za život i sigurnost njegove djece, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi u vezi s njezinim radom, dakle, drugome je ozbiljno prijetio da će ga usmrtiti, a djelo je počinjeno prema službenoj osobi”.

Težina prijetnji

Mario je tijekom istrage sve opovrgnuo. Bio je,. kaže, pod utjecajem alkohola, rekao je da je možda dobio batina od Đakića, no da mu oni nisu kumovi i da s njima ne komunicira.

No, sud je povjerovao iskazima policajaca koji su te noći bili na očevidu. Policajac kojem je prijetio rekao je da se “uplašio tih riječi te ih je shvatio ozbiljno posebno zbog prezimena koje je Mario spominjao u prijetnji”.

“Najviše sam se ustrašio kada mi je rekao da će saznati gdje moja djeca šetaju, da će doći na moju adresu, da će riješiti mene i moju obitelj. Bio samn toliko uznemiren da sam zatražio pomoć liječnika u bolnici gdje mi je izmjeren tlak koji je bio 220/130.

Psihijatrica mi je prepisala lijek za smirenje. Zbog svega bio sam na bolovanju sedam dana, a policija mi je zbog zdravstvenog stanja oduzela službeno oružje, kao i oružje koje posjedujem kao privatna osoba”, otkrio je policajac.

Svi njegovi navodi potvrđeni su i priloženom dokumentacijom: liječničkom i policijskom. Tužitelji za Marija traže beuzvjetnu zatvorsku kaznu zbog težine prijetnji, ali i činjenjice da je ranije pravomoćno osuđivan.


Tagovi: JOSIP đAKIć PITOMAčA PRIJETIO POLICAJCU PROMETNA

NEDAVNO OBJAVLJENO