Marinko i Denis ‘ubili’ se od alkohola i potukli. Po glavi dobila i Marinkova mama

Objavljeno, 28. lipnja 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Prijatelji Marinko (50) i Denis (33) zajedno su se najprije pošteno napili pa potom završili krvavom tučnjavom u dvorištu Marinkove kuće u mjestu blizu Zagreba.

Prema presudi, oni su lani u rujnu oko 2 ujutro “narušavali javni red i mir na način da je Denis u alkoholiziranom stanju na naročito drzak i nepristojan način vrijeđao Marinka i njegovu majku“.

“Nakon toga, Denis je udario zatvorenim dlanom njegovu majku u predjelu glave te su se tom prilikom njih dvojica fizički i verbalno sukobili u dvorištu obiteljske kuće, kojom prilikom je Denis zadobio lakše tjelesne ozlijede u vidu posjekotina”, naglasio je sudac.

Ispala joj naušnica

Marinko je priznao krivnju i objasnio kako je u 2 sata bio u svojoj kući s majkom, a u posjet mu je došao Denis te ga je tražio novce. Pio je s njim neka pića. Kad su završili druženje, htio ga je voziti kući, ali majka mu to nije dopustila pa ju je Denis zbog toga fizički napao.

“Udario je moju majku u glavu zbog čega joj je ispala naušnica iz uha, a  pritom je vikao na mene te me i fizički napao. Ja sam onda vikao na njega, a i ušao u fizički sukob te se branio kako sam mogao od njegovog napada. Žao mi je zbog svega”, iskazao je Marinko.

Denis je pak rekao su te noći bili u društvu i pili, a Marinko ga je onda automobilom dovezao do svoje kuće. Tamo su se posvađali i ispsovali, a Marinko ga je agresivno nagovarao da još piju te mu prijetio da će ga razbiti ako ne uđe s njim u kuću na još jedno piće.

Napuhao 2,63 promila

Ja sam to odlučno odbio, a Marinko je fizički nasrnuo na mene i morao sam se braniti. Tada je on iz džepa izvadio mali nož i ubo me u donji dio trbuha, a nakon toga me pokušao ubosti i u predjelu srca, ali sam se izmakao”, branio se Denis.

Marinko je odbio policijski alkotest, a Denis je pristao te napuhao čak 2,63 promila. Prema prijavi KBC-a Zagreb, kod Denisa su u 4.20 sati u toj bolnici dijagnosticirane lakše tjelesne ozljede. Sudac je obojicu proglasio krivima za remećenje javnog reda i mira.

Marinko mora platiti 170 eura kazne i 20 eura troškova, a Denis 100 eura plus 20 eura. Obojica su se odrekla prava na žalbu i obećala da to više nikad neće ponoviti.


Tagovi: MAMA NAPILI SE PIJANI POTUKLI SE ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO