Marin otišao iz firme, a ‘zaboravio’ vratiti službeni mobitel. Osuđen je

Objavljeno, 30. siječnja 2023. Crna kronika
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Bivši zaposlenik poznate tvrtke osuđen je na zatvor jer nije vratio službeni mobitel nakon što je otišao raditi u drugo poduzeće.

Prema pravomoćnoj presudi, Marin (40) je potkraj veljače odlučio otići iz Poliklinike Medikol, ali je zadržao mobitel Huawei vrijedan oko 3500 kuna.

“U nakani da se nepripadno materijalno okoristi, nakon što mu je prestao radni odnos na radnom mjestu gdje je prethodno u službene svrhe zadužio mobitel marke Huawei Nova 5T, na poziv poslodavca isti nije vratio već ga je neovlašteno zadržao za sebe.

Na taj način je poslodavca, Polikliniku Medikol, oštetio za iznos od 3498 kuna. Dakle, protupravno je prisvojio tuđu pokretnu stvar koja mu je povjerena na radu, čime je počinio kazneno djelo protiv imovine, pronevjeru”, navodi se u presudi.

Marin je osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora, a neće iza rešetaka ako u roku od dvije godine ne počini slično nedjelo. Kako su se svi odrekli prava na žalbu, presuda je odmah postala pravomoćna.

Sud je u presudi Polikliniku Medikol uputio da svoj imovinsko-pravni zahtjev u cijelosti ostvaruje u privatnoj parnici. Marinu je naloženo da plati troškove kaznenog postupka u paušalnom iznosu od 500 kuna, odnosno 66,36 eura.


Tagovi: MEDIKOL MOBITEL NIJE VRATIO OSUđEN

NEDAVNO OBJAVLJENO