LIJEČNIK POGRIJEŠIO U BOLNICI

Mariji na operaciji zaboravili vatu u tijelu. Mislili da je rak pa je opet operirali

Objavljeno, 26. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: ŽUPANIJSKA BOLNICA ČAKOVEC
AUTOR
Redakcijski tekst

Tijekom operacije u bolnici pacijentici Mariji liječnik je u nosu ostavio komadić vate zbog koje je kasnije prošla pravi pakao.

Operirana je još u svibnju 2013. u Županijskoj bolnici u Čakovcu na odjelu otorinolaringologije gdje je podvrgnuta operaciji nosne pregrade i drenažnoj sinusnoj operaciji endoskopskim putem. Na kontrolnim pregledima žalila se da u “nosu ima krumpir” te da joj se iz nosa cijedi gnoj.

Žalila se na tegobe, ali uzalud. Tek kad je otišla u privatnu polikliniku u Zagreb, otkrili su da ima opasnu bolničku bakteriju zlatni stafilokok koja joj nije utvrđena prilikom brisa koji joj je uzet u bolnici u Čakovcu. Kako se i nakon terapije antibioticima situacija nije poboljšala, otišla je na snimanje nosa u drugu privatnu polikliniku.

A tamo – šok. Utvrđeno je da u nosnici ima tvorbu dimenzija 32x25x16 mm, a zbog veličine tvorbe doktor je posumnjao na tumor, te je nesretna Marija odmah upućena na operaciju u KB Dubravu. No, prilikom operacije ustanovljeno je kako je riječ o stranom tijelu, odnosno vati zaostalom nakon prvotne operacije.

Marija je tužila čakovečku bolnicu zbog liječničke pogreške i svih tegoba koje su proizašle nakon toga. Tražila je 122.500 kuna odštete. Sud je ovih dana nepravomoćno presudio da je u pravu i odredio joj odštetu od tek 18.000 kuna. Ranije joj je već pravomoćno dosuđeno 16.500 kuna.

No, kako nije uspjela u većem dijelu odštetnog zahtjeva, na koncu će vjerojatno biti u minusu. Sama je morala platiti troškove vještačenja u iznosu od 7500 kuna, a sud je odredio i da mora podmiriti troškove postupka koje je imala druga strana, bolničko osiguranje, u iznosu od 13.000 kuna. A gdje su još Marijini odvjetnički troškovi…

Protiv nepravomoćne presude Marija se može žaliti. No, pitanje je hoće li to nakon svega učiniti.


Tagovi: čAKOVEC NOS ODšTETA OPERACIJA VATA

NEDAVNO OBJAVLJENO